KOCAMAN BİR PLATFORM

İlk olarak sosyal medya aracılığıyla örgütlenip “ihtiyaç sahiplerine yardım” adı altında yardım toplayan gönüllüler kısa sürede 20 bini aşkın gönüllüsü ile kocaman bir platforma dönüştüler. Sosyal medyadan birçok yardıma muhtaç insana ulaşan gönüllüler yaptıkları yardımlar ile gönüllere taht kurmayı başardılar. Sosyal medyadaki ilgi büyük olunca platform yöneticileri Sakarya’da bir yer açarak tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedeflediler. İlginin artması ile platform ikinci şubesini de açtı. Platformun şimdiki amacı Sakarya’nın tüm ilçelerinde var olarak ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmak.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Adapazarı’nda yaşayan platform yöneticisi Metin Çetin, 2 arkadaşıyla birlikte sosyal medya üzerinden oluşturdukları platformun kısa sürede büyük bir ilgi gördüğünü, bu ilgiyi iyi yönde kullanmak için büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi.  Kurdukları platformla Sakarya’nın genelinde yardıma muhtaç aileye ulaştıklarını belirten Çetin, Yahyalar Mahallesi’nde mahalle muhtarlığına ait bir bina olduğunu ve muhtarla görüşerek bu binayı kendilerine tahsis ettiğini belirtti.  Birçok siyasinin katılımıyla Sosyal Yardımlaşma Merkezi’ni açan gönüllüler ihtiyaç sahibi ailelerin umut ışığı olmaya devam ediyorlar.

İHTİYAÇLARA CEVAP

Sıfır ve ikinci el her türlü eşyaları kabul eden yardımlaşma merkezi, ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek ihtiyaçlara cevap vermeye çalışıyorlar. Geniş kitlelere ulaşan platform şimdi de yardıma muhtaç aileler için kışlık erzak ve kıyafet yardımı için çaba sarf ediyor. Platform tarafından tespitli ailelerin ihtiyaçları belirlenip yardımseverlerden alınması için destek talep ediliyor. Yardıma muhtaç insanlara ulaşmak ve onlara yardım elini uzatmak için hem sosyal medyadan hem de bizzat Yahyalar Mahallesi’nde bulunan Sosyal Yardımlaşma Evi’ne giderek, yardım bekleyen vatandaşlara umut olabilirsiniz.