Başkan Erdoğan yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

Çok değerli sağlık çalışanlarımız ve kıymetli hemşehrilerimiz:

Bilindiği üzere; ülkemizde tıp alanında çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği ve birbirleriyle kaynaşmalarının sağlandığı bir anma ve kutlama günü olarak kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı bu yıl pandeminin gölgesinde kutlanıyor. Sağlık çalışanlarımız canlarını ortaya koydukları bir atmosfer içinde tıp bayramlarını kutlamak durumunda kalmışlardır.

Pandemiyle geçen bir yılda resmi verilere göre 385 sağlık çalışanımız ve 30 binden fazla insanımız yaşamını yitirmiştir. DEVA Partisi olarak resmi olmayan sayının ise bunun üç katı olduğunu tahmin ediyoruz. Bundan kısa bir süre önce Genel Başkanımız Ali Babacan’ın verilerin gerçek olmadığını çeşitli platformlarda ısrarla vurgulaması sonucu Sağlık Bakanlığı yeni verilerin gerçek veriler olacağını açıklamış ve günlük vaka sayılarının 900’lü rakamlardan 30 binlere yükseldiğini hep beraber gözlemlemiştik. Resmi kurumlarca açıklanan her türlü verinin şeffaf olmasının problemlerle mücadele ve sonuca ulaşabilme açısından önemli olduğuna inanıyoruz.

Geçtiğimiz yıl pandemi ilan edilmesinden yaklaşık 1 ay sonra Sağlıkta şiddeti önleme amacıyla 8.4.2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan “Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” 15.04.2020 tarihinde TBMM’de kabul edildi ve siyasi partilerin ortak önergesi ile TBMM genel kurulunda görüşülmekte olan 212 sıra sayılı kanun teklifine eklenerek kanunlaştırıldı. Bu konuda hassasiyet gösteren tüm partilere ve milletvekillerine sağlık çalışanlarımız adına teşekkür ederiz. Ancak uygulamada herhangi bir aksaklık oluşmaması ve sağlık çalışanlarımızın mağduriyet yaşamaması adına tüm tedbirlerin alınmasını da önemli bulmaktayız. Ayrıca sağlık çalışanlarımızın yeni atamalar, özlük hakları, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, sosyal yardımlarının yükseltilip vaktinde ödenmesi, olağanüstü hal tazminatlarının güncellenmesi vb. beklentilerinin de parti olarak sıkı takipçisi olmayı sürdüreceğiz.

Bu vesileyle dünyanın en kadim mesleklerinden olan ve doğumumuzdan ölümümüze kadar hayatımızın her anını emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını canı gönülden kutlar ve hayatlarımızı kurtarmak adına cansiperane verdikleri mücadele için kendilerini tebrik ve teşekkür ederiz.