Hendek yeni Devlet Hastanesi Aralık 2015 tarihinde hizmete girmesiyle bina boşaltıldı. 

Boşaltılan eski Hendek Devlet Hastanesi’nin binası bir süre sonra Hendek İlçe Aile Sağlığı, 1, 2 ve 3 nolu Aile Sağlığı ile bazı sağlık birimlerine tahsis edildi. Halen bu şartlarda hizmet veren binanın yıkım için harekete geçildi. Sağlık İl Müdürlüğü yıkılacak binadaki birimlerle ilgili olarak Hendek Belediye Başkanlığı’ndan geçici süreyle bina tahsisi için yardım istedi.

1,2,3 nolu Aile Sağlığı hekimlerinin yanı sıra Kanser Tarama İstasyonu (Memografi Ünitesi), Röntgen ve Sigara Bırakma Kliniği, Psikolog, Fizyoterapist, Gebe Eğitim Birimi, Diyetisyen üniteleri ile Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün de içinde bulunan binanın yıkılarak 2 yıl içinde yenisinin depreme dayanıklı yapılacağını belirten yetkililer, “Hasarlı bina yıkılması gerekiyor” dedi. Ancak yıkım kararına bir grup vatandaş tepki gösterdi.

İlçedeki sağlık hizmetlerinin büyük bölümünün bu binada bulunduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Eğer bu binanın yıkılıp yenisi yapılana kadar içinde bulunan birimlere yer tahsis edilecekse sorun yok. Ama bu binanın yıkımıyla beraber içinde bulunan ünite ve birimler devre dışı kalacaksa binanın yıkımını istemiyoruz. Bu konuda Hendek Kaymakamlığı, hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü halkı bilgilendirsin” dedi.