// Aleyna Nur Çapar //

Sakarya'nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca Mahallesi’ndeki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Farikası’nda yaşanan korkunç patlama sonrasında 6 kişinin hayatını kaybetmesi, 1 kişinin halen kayıp olması ve 114 kişinin yaralanmasının yankısı sürerken, devletin bölgede yaptığı çalışmalar aralıksız sürüyor. 

Patlama sonrasında bölgeye gelen Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce o sıcak saatlerde koordinasyon anlamında büyük başarıya imza attı. Gerek ekiplerin müdahalesi, gerek yaralıların taşınması, gerek bölgeye iş makinelerinin zamanında getirilmesi, gerek kriz merkezinin kurulması, gerekse yaralı yakınlarına yardımcı olunması noktasında ekipleriyle beraber hayli başarılı çalışmalara imza atan Vali Kaldırım ile Başkan Yüce, bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Sıcak saatlerin bitmesinin ardından cenaze törenlerine katılan Vali ile başkan, patlamada yaralanan ve hayatını kaybeden vatandaşların ailelerini ziyaret ediyori Patlama ile birlikte çevre köylerde yaşanan maddi hasarı da yerinde inceleyen Vali Kaldırım ile Başkan Yüce, devletin şefkatli yüzünü bölge halkına gösterdi.