Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Kalite Derneği (KALDER) tarafından düzenlenen ve KALDER eğitmenlerinden Birden Tuluğ Siyahi gözetiminde video konferans eşliğinde ‘4 Adımda Dijitalizasyonla Katma Değer Artırma’ başlıklı eğitim gerçekleştirildi.

Online mesafede gerçekleşen ve SATSO üyeleri tarafından yoğun ilgi gösterilen eğitimde eğitmen Birden Tuluğ Siyahi, dijitalizasyon yatırımlarının kuruluşlara ne gibi katkıları olacağı, hangi konularda avantajlar sağlayacağı ve 4 basit adımla bu katma değeri sağlamak için neler yapılabileceği gibi birçok konu hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Sunumunda konuşan Birden Tuluğ Siyahi konuşmasında şunları dile getirdi: “Dijital dönüşüm artık büyük firmalardan sonra KOBİ statüsündeki işletmeler için de gereklilik arz etmektedir. Değişen dünya düzeni ve tüketici talepleri artık bunu zorunlu kılmaktadır. Süreçlerimizi dijital hale getirebilirsek iş yapış modeli ve ekonomik faaliyetler ciddi oranda artacaktır. Dijital dönüşüm üretimdeki bakım maliyetleri, hata maliyetleri, verim, lojistik, stok, işçilik gibi maliyetlerde ciddi anlamda düşürmektedir.

IMD 2019 Dünya dijital rekabet gücü sıralamasında Türkiye 63 ülkeden 52. sırada ve bu konuda daha da rekabetçi olmak için yatırımları artırmak gerekmektedir. Ancak AR-GE konusunda 12ci sıradayız ve bu da gelişmelerin olduğunu göstermektedir. Yaşanan Covid-19 süreci ile bu dijital dönüşüm hız kazanmaya başladı. Rekabette ön sıralarda yer almalıyız.   Dijitalizasyon, KOBİ’ler için artık en yüksek öncelik olmaktadır. Ancak nasıl yapıldığı ve pahalı yatırımların karşılık vermeyeceği korkusu bunu geciktiriyor. Yapılan yatırımların kendini döndürmesi, kendi kendini finanse etmesi beklenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Eğitmen Birden Tuluğ Siyahi, eğitim sırasında ve eğitimin ardından katılımcıların sorularını cevapladı.