YARDIM GÖNÜLLÜSÜ

Ferizli İlçe Müftülüğü Din Görevlilerinden konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle: “Covid19 salgını süresince gerek Vefa Sosyal Destek Gurubu görevlisi olarak, gerekse Türkiye Diyanet Vakfı Ferizli Şubesi yardım gönüllüsü olarak olağanüstü gayret gösterip çalınmadık kapı, fethedilmedik gönül bırakmadılar. Din Gönüllülerimiz bu süreçte ilçemizde yaşayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızı, kronik hastalarımızı adeta her gün onları beklemeden gerek kapılarına giderek, gerekse telefonla arayarak hem günlük ihtiyaçlarını karşıladılar hem de en önemlisi onlara manevi ve psikolojik destek oldular. Onların moral ve motivasyonlarını sürekli üst düzeyde tutmaya gayret ettiler.

SALGIN SÜRESİNCE

Hocalarımız salgın süresince adeta zenginlerimiz ile fakirlerimiz arasında köprü oldular. Yüzlerce muhtaç ve göçmen aileye gıda yardımı, kira, elektrik ve doğalgazını ödeyemeyen ailelerin faturalarını ödeyerek yardımda bulundular. Çekyatı olmayana çekyat, halısı olmayana halı, ocağı olmayana ocak bulup buluşturup teslim ettiler. Kadirşinas hocalarımız son olarak kendi aylıklarından ve 23 Nisan ile 1 Mayıs mesai ücretlerini ortaya koyarak Ferizli’mizdeki muhtaç ailelere yardımcı oldular. Hazırladıkları gıda kolilerini bizzat kendileri salgın süresince tespit ettikleri evlere kendi elleriyle götürüp ikram ettiler. “

KAPI KAPI DOLAŞIP

Hocalarımız yaptıkları açıklamada: “Salgın süresince görevde olmamıza rağmen aktif cemaate namaz kıldıramadığımız için aldığımız aylıklarımızı gönül rahatlığıyla harcamak içimize sinmedi. İlçe müftümüze konuyu açarak onun da fikrini aldıktan sonra her bir hoca arkadaşımız gerek aylıklarından belli bir miktarını gerekse 23 Nisan ve 1 Mayıs bayram günlerinde verilen fazla mesai ücretlerini bir arada toplayarak tespit ettiğimiz muhtaç ailelere kapı kapı dolaşıp teslim ettik. Rabbimiz her daim bizlere çok büyük bahtiyarlık olan veren el olmayı nasip etsin” ifadelerinde bulundular.

VEFAKAR VE ALİCENAP

İlçe Müftüsü Bedrisinan Yazıcı ise yaptığı açıklamada: “Böyle vefakar ve alicenap din görevlileri ile çalışmaktan onur duyuyorum. Rabbim kendilerinden razı olsun. Bu süreçte kapımızı çalan muhtaç ailelere yardım etmek, faturalarını ödemek gibi hangi konuda olursa olsun imamlarımıza telefon açtıysam hiç bir zaman boş geri çevirmediler. Bizzat ellerini ceplerine atarak kendileri yardım ettiler. Aslında bu haberin bile yapılmasına gönülleri razı olmadı ancak ben ısrarcı oldum. Çünkü iyilikler paylaşıldıkça yayılır, artar çoğalır. İyi ki kendilerini tanımışım. Kendilerinden Rabbim razı olsun.” dedi.