Kaliteli malzemeler kullanılarak alanında uzman akademisyenler tarafından 31 Ocak 2019 tarihinde klinik hizmetlerine başlayan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, Sakarya’nın ve bölgenin lider ağız ve diş sağlığı hastanesi olma yolunda hızla ilerliyor.

Sakarya’da ağız ve diş rahatsızlıkları alanında büyük bir açığı kapattıklarını ifade eden SAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Akın, “Fakültemiz klinik hizmetlerine başlamadan önce Sakarya’da bu alanda ciddi bir açık vardı. Sakarya halkı ileri derecedeki ağız ve diş sağlığı rahatsızlıklarının tedavisi için çevre illere gitmek zorunda kalıyordu. Artık hastalarımızın Kocaeli’ne, İstanbul’a gitmelerine gerek yok. Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bu ihtiyaca cevap oldu. Fakültemiz açıldığından beri diş hekimliği alanındaki bütün tedavileri en son teknolojiyi de takip ederek burada gerçekleştirebiliyoruz” dedi.

Hasta sayısı 10 bini aştı
Dekan Prof. Dr. Hakan Akın yaptığı açıklamada, “Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak 31 Ocak 2019 tarihinde hasta kabulüne başladık. Bu süre zarfında 10 binden fazla hastayı kabul ettik. Hastalarımız konusunda en büyük önceliğimiz hastaların memnuniyeti. Diş Hekimliği alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden bir akademik kadromuz var. Diş Hekimliği alanında toplam 8 tane branş var. Bu branşlarının tümünü yetkin akademik kadromuzla tamamlıyoruz. Her biri kendi alanlarında uzman 12 akademik personel ile Sakarya ve bölge halkına hizmet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Korona tedbirleri en üst düzeyde
Korona virüs sebebi ile en riskli alanlardan bir tanesinin diş hekimliği olduğunun altını çizen Dekan Prof. Dr. Hakan Akın, “Korona virüs dolayısıyla hem hastalarımızın hem de personellerimizin sağlığını korumak amacı ile tüm tedbirleri aldık. Diş tedavileri sırasında hastalara çok yakın temasta olunması nedeniyle sağlık personelleri içerisinde virüs için en riskli grup diş hekimleri. Bu nedenle maske ve gözlük standartlarımızı daha üst seviyeye taşıyarak tam korumalı yüz maskeleri ve gözlükleri tüm sağlık personelimize dağıttık. Sağlık personelimizi her koşulda, her türlü riske karşı korunaklı hale getirdik” diye konuştu.

10 bininci hastaya ödül
SAÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde tedavi olmak için Düzce’den gelen Hande Şen, 10 bininci hasta oldu. Tedavisi için SAÜ Diş Hekimliği Fakültesi’ni tercih eden Hande Şen’e şarjlı diş fırçası hediye edildi.