HUZUR VE GÜVEN

SATSO başkanı Akgün Altuğ sözlerine İran'da gerçekleşen ve Van'ı etkileyen deprem sebebiyle geçmiş olsun dilekleriyle sözlerine başlayan Akgün Altuğ, "İran’da meydana gelen deprem nedeniyle Van’da hayatını kaybedenlere, Bahçesaray çığ afeti ve piste inişte kaza yapan uçakta hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı olan vatandaşlarımızın da acilen sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum. Türk silahlı kuvvetlerimizin İdlib’te ve Libya’da sürdürdüğü operasyonda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, tüm milletimize başsağlığı diliyor, bir an önce bölgede huzur ve güvenin sağlanmasını diliyorum." dedi.

KRİZ FIRSATA DÖNÜŞÜR MÜ?

Çin’den dünyaya yayılan Corona virüsüyle alakalı olarak konuşan Altuğ, "Umutla girdiğimiz 2020 yılı ne yazık ki, pek çok acı haberle birlikte geldi. Dünya ve ülke gündeminin oldukça yoğun olduğu bir dönemden geçiyoruz. Her başladığımız gün farklı bir gündemi ve çeşitli sorunları da beraberinde getiriyor. Bir yılı aşkın süredir gündemde olan ABD-ÇİN ticaret savaşları devam ederken bir anda virüs salgını dünyanın en kalabalık ülkesi ve en güçlü ekonomilerinden biri olan Çin’i oldukça etkiledi. Corona virüs dünyanın çeşitli ülkelerinde ciddi tehditler oluşturmaya devam ediyor. Sınır itibariyle İran’a kadar gelen hastalıktan korunmak için bireysel önlemlerimizi de almalıyız. Kişisel temizliğimize dikkat etmeli, tokalaşma ve öperek selamlaşmalardan uzak durmalıyız. Kalabalık alanlarda maske takabilir, hasta insanlar ile teması azaltmalıyız.

TÜRKİYE’YE YÖNELECEK

Evet bu bir hastalık en kısa zamanda şifasının bulunmasını diliyoruz. Ancak bu Çin için aynı zamanda ciddi bir ekonomik krizin de başlangıcıdır. Bu durumu ekonomik anlamda nasıl fırsata çeviririz buna bakmalıyız.  Yapılan araştırmalar; 24 ülke arasında sadece Türkiye'nin ekonomik büyümesinin Çin'deki salgından olumlu etkileneceğini gösteriyor. Özellikle tekstil, mobilya, demir-çelik, meyve-sebze ve otomotiv yan sanayi sektörlerinde talebin Türkiye'ye yöneleceği vurgulanıyor."  dedi.

KIRKPINAR TELEFERİK

Son zamanlarda tartışılan Sapanca'daki teleferik projesiyle ilgili olarak konuşan başkan Akgün Altuğ, "Çevre ile ilgili panelimizden yola çıkarak bir konuya değinmek istiyorum. Çünkü çevre konusu bizim hassasiyetimizdir. Kırkpınar’da yapılacak olan teleferik konusunda da şehir olarak aynı hassasiyeti gözetmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu konu bizim önceliğimiz olmalı. Turizmin canlanması adına Sapanca gibi bir bölgede teleferiğe karşı değiliz. Ancak doğa tahribatının üzerine yapay turizm envanterleri oluşturulmasına karşıyız. Teleferik olmalıdır, ancak doğaya zarar vererek inşa edilmemeli. Doğa tahribatına karşıyız.

TEMİZ VE YEŞİL DOĞASI

Daha önceki meclis toplantımızda da dile getirdiğimiz gibi temiz ve yeşil doğası nedeniyle tercih edilen bir bölge iken; bugün Sapanca’nın tepeleri betonlaşmayla karşı karşıya kaldı. Sapanca bizim nefes aldığımız bir belde. Doğasını ve yeşil dokusunu korumalıyız. Aynı şekilde Sakarya nehrinin kirliliği konusunu da daha önce gündeme getirdik. Çözümüne ilişkin çevre komisyonumuz çalışmalarını yürütüyor" dedi.