DSİ tarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü, diğer sektörlerin de itici sektörü olmaktadır.

2021 YILINI SULAMADA HAMLE YILI İLAN ETTİK
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin öncülüğünde 2021 yılını sulamada hamle yılı ilan ettiklerini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ’Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansımıştır. Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır. ’dedi.

SAKARYA'NIN MÜMBİT TOPRAKLARINI SULAMAYA AÇIYORUZ
Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 18 yılda Sakarya ilinde inşa edilen 9 sulama tesisi ile 43 Bin 990 dekar zirai arazinin sulamaya açıldığını belirten Genel Müdür Yıldız,’ Böylece Sakarya topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 43 Milyon 248 Bin 970 TL ilave zirai gelir artışı sağladık.

37 BİN 570 DEKAR ARAZİDE İNŞAAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Sakarya’mız için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 7 adet sulama inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden 7 adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 37 Bin 570 dekar arazinin sulanması sağlanacaktır. Bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Sakarya zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır.’ dedi.

SAKARYA'MIZA 3 BARAJ VE 3 GÖLET KAZANDIRDIK
Marmara’nın ve ülke tarımının önemli illerinden biri olan Sakarya’mızda ziraatın daha da gelişmesi için son 18 yılda kente 74 adet Tesis ile 894 Milyon 933 Bin 249 TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,’ Sakarya’da son 18 yılda 2 baraj ve 3 gölet inşa ettik.

İnşaatı Devam Eden 3 Baraj ve 3 gölet ile 26 Bin 200 Dekar Arazi Daha Sulamaya Açılacaktır.

Diğer taraftan Sakaryalı vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Sakarya’nın su kaynaklarını değerlendirmek için bütün ilçelerimize yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda 3 baraj ve 3 göletin yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

SAKARYA'YA MEMBA KALİTESİNDE İÇMESUYU
Genel Müdür YILDIZ, Diğer taraftan İnşaatı devam eden 1 adet içmesuyu tesisini tamamlayarak, toplamda 2 Milyon 750 Bin kişi için yılda 189,22 Milyon m³ içmesuyu temin edilecektir.

SAKARYA'DA TAŞKIN RİSKİNİ AZALTIYORUZ
Ayrıca; Sakarya İlinde taşkın riskini azaltmak için son 18 yılda tamamlanan 56 adet taşkın koruma tesisi ile 158 yerleşim yeri ve 130 Bin 460 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ve 9 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmalarının devam etmektedir.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.