Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği Genel Başkanı Oya Canbazoğlu tarafından yapılan açıklamada;

Yurt içi ve yurt dışı teşkilatlanmaları devam eden  Dünya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneğimizin, bugün itibarı ile DÜNYA TÜRKLERİ SAKARYA İl Teşkilatının oluşumunda son aşamaya geldiklerini belirterek, “Dünya Türkleri” Sakarya il Başkanı Sn. İsmail Kılıç ve ekibi ile birlikte uzun süren istişareler sonucunda birlikte hareket etmeye karar verdik ve bunun sonrasında İl Başkan yardımcılıklarına Sn.Kayhan Köse ve Sn.Salih Daldal, Kültürden Sorumlu İl Başkanlığı görevine Sn. Cengiz Cantav, Eğitimden  sorumlu il başkanlığı görevine Sn. Ahmet Hasanoğlu’nun görevlendirilmeleri ile  Sakarya yapılandırmasını oluşturduk.  İlerleyen tarihlerde Türk Dünyası’na faydalı olmak adına düzenleyeceğimiz konferansın ana temalarına karar vermiş olacağız” dedi.

Şimdiden Türk Dünyası’na hayırlı olmasını diliyorum. “Türk olmayı her omuz, her baş,her yürek kaldıramaz ” diyerek sözlerini noktaladı.

Dünya Türkleri Sakarya İl Başkanlığı Yönetim Kurulu ise yaptığı yazılı açıklamada; Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk milliyetçiliği tanımlarken; “din ve ırk ayrımından uzak, ortak yurttaşlık temelinde, ortak mazi, lisan, ahlak, kültür ve hukuk, Türk Milletini oluşturan temellerdir.”  demektedir. Bu temel ideoloji, dünyadaki her milletin ve de Türk milletinin nüfus demografisinin esasını oluşturmaktadır.

İhtiyacımız olan, kederde ve sevinçte Türk milleti olarak top yekün aynı duyguda olmak adına birleşmek ve kenetlenmektir. Dünya Türkleri Sakarya iİ Başkanlığı oluşumumuzun, Türk dünyası, Ülkemiz ve Sakaryamıza hayırlı olmasını diliyoruz,  açıklamasında bulundular.