Sakarya Üniveristesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Coronavirüs için ayrıldığı yönünde gelen haberlerin ardından hastanede randevusu olan bir çok hasta randevularının nerede olacağı konusunda belirsizlik yaşamıştı. Bugün Sağlık Bakanlığı randevu hattı 182'yi arayan bazı hastalara randevularının SAÜEAH'ta olduğu yönünde bilgi verildi. Bazı bölümlerin halen SAÜEAH'ta muayne poliklinik hizmeti vermeye devam edildiği yönünde yapılan açıklamada telefonlara gelecek "Randevu İptal Mesajları"na itibar edilmesi gerektiği belirtildi.

Randevusu olanların cep telefonlarına randevuları hakkında herhangi bir açıklama gönderilmemesi durumunda randevularının SAÜEAH'ta devam ettiği anlamına geldiği belirtilen açıklamada; özellikle yeni randevu alacak hastaların mutlaka Yenikent Devlet Hastanesi veya ilçe hastanelerinden randevu almaları gerektiği aksi durumda SAÜEAH'ta şuan kısıtlı düzeyde verilen poliklinik servisinin gelişmelere göre iptal edilebileceği anlatıldı.

SAÜEAH'ta Genel Cerrahi, Psikiyatri gibi bazı bölümler tek bir doktor ile poliklinik hizmeti vermeye devam ediyor. Kısıtlı doktor ile yapılan bu hizmetin Corona vakalarının çoğalması ile tamamen bitirilerek hastanenin tamamen Coronavirüs şüphelisi veya hastalarına hizmet edecek şekilde düzenleneceği belirtiliyor.


(Medyabar)