AÇLIK VE YOKSULLUK

Yemişçi, yaptığı açıklamada, Türkiye’deki ekonomik tablonun vahim olduğunu belirtti . Türkiye’deki olumsuz ekonomik gelişmelerin vatandaşın insanca hayat yaşamalarını neredeyse imkansız hale getirdiğini ifade eden Yemişçi “Aşırı enflasyon artışı, kişi başına düşen milli gelirin azalması, TÜİK verilerindeki akıl almaz rakamlar, açlık ve yoksulluk sınırlarındaki aşırı artış ekonominin iyi olmadığını göstermektedir. 2016 yılında kişi başına düşen milli gelir 10.770 dolar iken bu rakam 2019 yılında 9.127 dolara kadar geriledi” dedi.

ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

4 kişilik bir aile için açlık sınırının 2 bin 897 TL, yoksulluk sınırı ise 10 bin 23 TL olarak hesaplandığını hatırlatan Yemişçi, işsizlik oranı verileri ise 2016 yılında yüzde 9,4 iken, 2020 yılında bu rakamın yüzde 13,8 lere ulaştığını kaydetti. Serkan Yemişçi şu bilgileri verdi: “Asgari ücret yüzde 178 artmasına rağmen alım gücü hesaplamalarında çeşitli temel ihtiyaçlara gelen zamları karşılamamaktadır. Asgari ücrete gelen zam aşırı enflasyon sebebi ile erimiş ve hatta 2016 yılı alım gücü verilerinin altına inmiştir.”

ÇÖKÜŞ KAÇINILMAZ

Bu veriler incelendiğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik anlamda daralmaya girdiğini, insanların gittikçe fakirleştiğin altını çizen Yemişçi “Devlet yöneticileri tarafından uygulanan ekonomi paketlerinin, ekonomi planlarının hiçbir işe yaramadığı açıkça görülmektedir. Gerekli tedbir ve önlemlerin alınmaması durumunda ekonomik çöküşün kaçınılmaz olduğu aşikardır.” diye konuştu. İl Başkan Yardımcısı Serkan Yemişçi sözlerini tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak ve Kur'an-ı Kerim'in indirildiği mübarek Kadir Gecesini tebrik ederek tamamladı.