Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, MÜSİAD Sakarya’nın 19. Genel Kurul Toplantısına katıldı. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın katıldığı genel kurulda AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, MÜSİAD üyeleri ve davetliler yer aldı.

Çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz

Video gösteriminin ardından genel kurulun açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, MÜSİAD’ın kurulduğu günden bu yana sadece şehirlerin ve ülkenin kalkınması için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, daha çok üretmeye ve çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi. Program MÜSİAD’da 10 ve 20 yılını dolduran üyelere plaket takdimi ile devam etti. 

Şehrin potansiyeli her alanda hissediliyor

MÜSİAD Genel Kurulunun hayırlı olmasını temenni eden ve Sakarya’nın pek çok avantaja ve potansiyele sahip şehirler arasında yer aldığına işaret eden Başkan Ekrem Yüce, “Bu durumu en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Büyükşehir olarak şehrimizdeki dinamiklerin üzerine gidiyor; Sakarya’yı hak ettiği noktaya getirecek projeleri hayata geçiriyoruz. Sakarya’nın Avrupa ve Asya kıtasının buluştuğu noktada yer alması, Karadeniz’e kıyısı olması, ülkemizin en önemli iki şehrine olan konumu, coğrafya ve iklim konularındaki değişkenliği, mevcut ulaşım ağlarının hepsine entegre yapısı ve bünyesinde barındırdığı farklı kültürler ve milletler sebebiyle çeşitli ve çok özellikli bir şehir.” dedi.

Avantajları kazanca dönüştürmek için çalışmaya devam

Başkan Yüce, “Verimli arazileri, uygun iklim yapısı ve gerekli güneşlenme süresiyle Sakarya bir tarım kentidir. Su, rüzgâr ve güneş gücü sayesinde enerji kentidir. Sahip olduğu göl, nehir, yayla, deniz ve longoz gibi doğal güzellikleriyle turizm kentidir.  Ülkemizin en önemli sanayi merkezlerinin arasında bulunması, ithalat ve ihracat için gerekli görülen tüm ulaşım ağlarına sahip olması ve nitelikli iş gücü sayesinde bir sanayi kentidir. Şehrimizin sahip olduğu bu avantajları en güzel şekilde değerlendirmek, yapacağımız projelerle bu avantajları sosyal, kültüre ve ekonomik kazanca dönüştürmek zorundayız. Bu amaçla tüm etkenler konusunda işin uzmanlarıyla bir araya geliyor ve projeler üretiyoruz. Sektör temsilcileriyle de iletişim halindeyiz.”

Milleti ve ülkesi için üreten tüm kurumların yanındayız

Odak noktası ülkesi ve milleti olan tüm kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalıştıklarına yer veren Yüce, “Milli ve manevi değerlerimizle ülkemiz adına hizmet eden MÜSİAD bizim için çok önemli. Derneğimizin faaliyetlerini yakından takip ediyor, gerekli noktalarda işbirliği içerisinde faaliyet gösteriyoruz. Dolayısıyla diyebilirim ki bugün kendimi evimde hissediyorum. Pandemi döneminde ihracat pazarında oluşan küçülme ve dış talepte yaşanan daralmaya rağmen üretime devam eden iş dünyamıza teşekkür ediyor, MÜSAİD Sakarya’nın19. Olağan Genel Kurlunun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu. Yüce, konuşmasında MÜSİAD Sakarya Başkanlığını yapan Yaşar Coşkun’un fabrikasında yaşanan elim olayda yaşamını yitiren vatandaşlar için de baş sağlığı diledi.

OSB’lerde 185 bin Sakaryalı çalışan

SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya hem endüstriyel hem de tarımsal alanda üretim yapan bir şehir olduğuna dikkat çekerek, şehrin dünyayla rekabet eder hale geldiğini belirtti. Altuğ, “Üretimi sürdürülebilir kılmak için çalışmalar gerçekleştiriyor. Organize sanayi bölgelerimize yenilerini eklemek için çalışıyoruz. Bugün OSB’lerimizde 185 bin çalışan Sakaryalı kardeşimiz var. Rekabet etmeye, ülkemizi ve şehrimizi kalkındırmaya, vatandaşlarımızın refah seviyesini artırmak için üretmeyi sürdüreceğiz. Bu vesileyle genel kurulun hayırlı olmasını diliyor, başarılı çalışmalar temenni ediyorum.”

MÜSİAD iftihar ettiğimiz bir kuruluştur

AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek genel kurulda yaptığı konuşmada MÜSİAD’la iftihar ettiklerini ifade ederek, “Hayat sadece maddi unsurlardan ibaret değil. Milli ve manevi alanlarda da var olan, iş insanları yetiştiren, STK’ların temsilcilerinin çıktığı MÜSİAD’ı kutluyorum. Daha önce katıldığım ‘Genç Ticaret Köprüsü’ projesinin de ne denli önemli bulduğumu da ifade etmek istiyorum. MÜSİAD bu projeyle sadece bir ticaret köprüsü değil, kültürel köprülerin de kurulmasına vesile oldu. Şehrimizin her alanda dengeli büyümesi için çalışmaya, kurumlarımızla birlikte olmaya, güçlü ve büyük Türkiye ideali için hareket etmeye devam edeceğiz.”

Sakarya rekabetçi şehirler arasında üst sıralarda yer alıyor

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamak ve daha fazla insana dokunmak adına çalıştıklarını ifade ederek, “Sakarya’da olmaktan mutluluk duyuyorum. Marmara bölgesinin bereketli toprakları olan, gelişmiş sanayisiyle öne çıkan Sakarya, rekabetçilik anlamında şehirlerimiz arasında üst sırada yer alıyor. 99 depremiyle yara alan şehir ekonomisi büyük bir toparlanma yaşadı. Yatırımlarla büyüme sağladı. Sanayideki atılımları dikkat çeken Sakarya, tecrübeli ve nitelikli istihdamı, lojistik konumu ile avantajlarıyla öne çıkıyor. Pazarı en geniş şehirlerimizden biridir. Sakarya’nın ülkemiz için kıymetini çok iyi biliyoruz. Uluslararası firmalara baktığımızda bu kıymetin uluslararası alanda da bilindiğini görüyoruz.” dedi.