Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SATSO tarafından düzenlenen Sakarya Stratejik Plan Tanıtımı toplantısına katıldı. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde video konferans yöntemi ile gerçekleşen toplantıda Sakarya’da alınacak kararlar konuşuldu. Başkan Yüce, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Şehre değer katmak amacımız

Toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Şehrin geleceğine şekil veren ve şehri geleceğe hazırlayan unsurlar, şehri yöneten üst düzey yöneticilerin, yatırım yapan girişimcilerin, hizmet talep eden vatandaşların ve diğer tüm paydaşların aldığı kararlardır. Sakarya’mızın güzelliklerini koruyarak sahip olduğu ekonomik, sosyal ve çevresel potansiyelini dengeli olarak korumak, geliştirmek, avantaja çevirmek ve şehre değer katmak en önemli önceliğimizdir” dedi.

Bizim işimiz halka hizmet

Açıklamalarına devam eden Başkan Yüce, “Bizim en önemli yöntemimiz ise yerel öncelikler ile ulusal hedefleri bir araya getirmektir. Toplumun günlük hayatını doğrudan kolaylaştıran, sağlık, kültür, eğitim, ulaşım, spor, gençlik, çevre ve gıdaya yönelik hizmetler, belediyecilik faaliyetleri içerisindedir. Aynı zamanda şehrin gelişimini, kalkınmasını, büyümesini sağlayan uzun vadeli kalkınma hedefli faaliyetler de belediyecilik hizmetlerinin içerisinde değerlendirilmektedir. Bizim işimiz halkımıza hizmet. Biz halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir belediyecilik anlayışından geliyoruz. Bizim temel amacımız vatandaşımızın memnuniyetini sağlamaktır. Vatandaşımızın memnuniyetini sağlamak için hemşerilerimizin önceliklerine göre günlük hayatı kolaylaştıracak hizmetleri hayata geçireceğiz” dedi.

Potansiyelimizi yükselteceğiz

Başkan Yüce, “Şehri ve insanımızı ilgilendiren ekonomik, çevresel ve sosyal hayat noktasındaki mevcut potansiyelimizi, gelişime ayak uyduracak şekilde planlayacak ve sürdürülebilir hale getireceğiz. Gelişmeyi, kalkınmayı, büyümeyi sürdürülebilir kılmanın yolu da planlamaktan geçmektedir. Planlamamızı yaparken de iki temel unsuru göz önüne alacağız. Birincisi tabi ki şehrimizin öncelikleri. İkincisi ise merkezi yönetimin planladığı bütüncül kalkınmayı sağlayacak ülke vizyonunu oluşturan hedefleri benimsemek” ifadelerine yer verdi.

Yatırım programlarımızı oluşturduk

Yüce, “Biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı’nın yıllık yatırım programları var. Bu programlar ulaşım, akıllı şehirler, deprem, turizm, kırsal kalkınma, tarım ve istihdam gibi temalar etrafında şekilleniyor. Şehrimizin önceliklerine göre ele aldığımız kalkınma planlarını ve şehrimizin potansiyelini, bu saydığım planlarla uyumlu yürütmeliyiz ki böylece bütüncül kalkınmayı sağlayabilelim. Tüm bunların ışığında hareket ettik ve Sakarya Üst Strateji Belgesi’ni hazırladık. Bundan sonraki süreçte girişeceğimiz faaliyetlerde, planlamalarda, yatırım programlarında, ortak kaynak kullanımı ve iş birliği çalışmalarında referans olarak kullanabileceğimiz hem Sakarya’mızın hem de ülkemizin 2023, 2054 ve 2071 vizyonlarına uygun bir Stratejik Planımız var” dedi.

5 yıllık stratejik planımız hazır

Başkan Ekrem Yüce, “Göreve geldiğimiz 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle hayata geçirdiğimiz ilk faaliyetlerden birisi 5 yıllık stratejik planımızı hazırlamak oldu. Planlamayı hazırlarken katılımcılık, kurumsal aidiyet, şehir öncelikleri ve ülke vizyonuna uygunluk ilkelerini benimsedik. Hem çalışanlarımızı hem de yönetim kadememizi bir araya getirerek Strateji Geliştirme Kurulu oluşturduk. Analizler yapıldı, anketler düzenlendi. Şehirde yaşayanlar, şehri yönetenler ve dış paydaşlar bir arya getirildi ve 11 farklı çalıştay da düzenlendi. Herkesin görüşleri alındı. Sonucunda Allah’a çok şükür Sakarya’mızın vizyonunu belirledik. 5 yıllık Sakarya Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planını hazırladık” dedi.

Stratejik plan bir rehber niteliğindedir

Son olarak Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak da 19 aylık hizmet sürecimizde hayata geçirdiğimiz her projede, her hizmette belirlediğimiz 5 yılık strateji planımıza uygun hareket ettik ve bundan sonra hareket etmeye devam edeceğiz. Bununla birlikte Kamu kurumları, özel sektör temsilcileri, üniversiteler, odalar ve vatandaşımızla bir araya gelerek bir yıllık bir çalışma sonucunda Sakarya Stratejik Planı hazırlandı. Bu plan, tüm kurumlar için bir üst rehber niteliğindedir. Ortak bir yol haritasıdır. Yani şehrimizin geleceğini hep birlikte planladık ve hep birlikte inşa edeceğiz inşallah. Bu itibarla Strateji Planımızın hayırlara vesile olmasını dilerim. Her birinizi saygıyla selamlarım” sözlerine yer verdi.