Sakarya Barosu Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Sakarya Barosu Yönetim Kurulu’nun kararlarını eleştirmek bütün meslektaşlarımızın hakkı olmasından öte görevidir. Eleştiri ile hakaret arasındaki farkı saygıdeğer meslektaşlarımıza anlatmak gafletinde bulunmayacağız.Anlamayanlara da bu saatten sonra anlatmaya çalışarak zaman harcamayacağız.Sakarya Barosu yönetim kurulu kararları bütün üyelerimiz için web sitemizde yayınlanmaktadır.Bu kararlar bütün üyelerimizin denetimine açıktır. Bilgi alma hakkı kapsamında istenilen her bilgi yönetim kurulumuzca verilmektedir.Sakarya Barosu harcamaları yönetim kurulundan bağımsız olarak denetim kurulumuzca da denetlenmektedir.Bütün harcamalar, şeffaf ve denetlenebilir mahiyettedir.

Usul, kişinin karakterini ortaya koyar. Nitekim  ‘’ Avukatın yazarken de konuşurken de düşüncelerini olgun bir biçimde  ifade etmek zorunda olduğu’’ kuralı  ile usulün önemi Avukatlık meslek kuralları içinde de açıkça vurgulanmıştır.
Sakarya Barosu harcama kalemlerinin isteyen her meslektaşın bilgisine açık olduğunu tekrardan hatırlatır meslektaşlarımızın bilgisine sunarız .”