Son zamanlarda yaşanan hayat pahalılığı ve üst üste gelen zamların ardından Sakarya Emek ve Demokrasi Bileşenleri, AKM önünde toplanarak protesto etti.  Açıklama metnini okuyan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yücel Kaçar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"GEÇİNEMİYORUZ!

Her yeni güne yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz. Her güne katlanılmaz hale gelen geçim sıkıntılarla başlıyoruz. En temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamaz duruma geldik, faturalarımızı ödeyemez olduk, marketlerdeki zamları takip edemiyoruz. Bütün bunlara karşın maaşlarımız, sürekli artan döviz kuru yüzünden yapılan zamlar karşısında her geçen gün eriyor.

"Dolarla maaş almıyoruz!" evet, ama dolar karşısında eriyen Türk Lirası ile satın aldığımız her şeyin fiyatı yükseliyor. Halkla iç içe olduğunu sürekli dile getiren AKP, halkın zamlar karşısında geçinemediğini görmüyor, hatta abartıldığı söylüyor.

ABARTMIYORUZ! GERÇEKTEN GEÇİNEMİYORUZ

Ülkeyi yöneten partili tek adama dayalı, “cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi,”

içi boşaltılmış ve sürekli müdahale edilen sözde bağımsız Merkez Bankası, dolar ve euroyu yükselteceği bilinen faize keyfi müdahale kararları, yandaş şirketlere kıyak vergi afları, dövizle ödeme ve müşteri sayısı garantili müşterisiz yol ve köprü ihaleleri, her yere sirayet etmiş yolsuzlukla, bol makam araçlı, şatafatlı savurganlıklarıyla ekonomik dengelerin alt üst olması bizleri hayatımızdan bezdirdi.

SARAY REJİMİNE GÖRE HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK

Bütün bir halk bu kötü yönetimden payını alıyor. Hepimizin her gün yaşadığı bu cendere, bu çekilmez hayata dair çok şey söylenebilir:

İşsizlik, yoksulluk, gençlerin geleceğe dair ümitsizlikleri, kadın cinayetleri, kadın istihdamının yetersizliği, hastanedeki hastaların ve doktorların yaşadığı sorunlar, okullarda Covid önlemlerinin yetersizliği yüzünden yaşanan kargaşa, geçim sıkıntısı yüzünden artan intiharlar, ataması yapılmayan öğretmenler, barınamayan üniversite öğrencileri, EYT'liler, sefalet düzeyindeki asgari ücret, çok yüksek maliyetler yüzünden bitirilen üretici köylüler, yetiştirilecek ürünlere konulan kotalar, soğan buğday ithalatı, dışa bağımlı tarım politikaları...

Tüm bunların karşısında saray rejiminin partili cumhurbaşkanına göre her şey güllük gülistanlık...

AKP Genel Başkanı, tek adam Cumhurbaşkanı ve hükümet sisteminin patronlardan yana, bizlerin hayatını karartan bu politik tercihlerine karşı, Emek ve Demokrasi Bileşenleri olarak Emekten yana Halktan yana bir bütçe talep ediyoruz!

İşsizliğe, yoksulluğa ve Hayat Pahalılığına karşı "Erken Seçim, HEMEN SEÇİM" Diyoruz!

Yaşadığı zorluklara itirazı olan, Tüm Emekçi Halk kesimlerini birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz!"