//Esra Şenli//

31 Temmuz 2021 tarihinden itibaren Taşınmaz Ticaret Yetki Belgesi olmayanların bu işi yapamayacağını belirten Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanlıkları Esnaf Odası Başkanı Erol Maden," Bu tarihten sonra yalnızca Taşınmaz Ticaret Yetki Belgesi olanlar emlakçılık yapabilecek. Taşınmaz Ticaret Yetki Belgesi olmayanlar emlakçılık yapamayacaklar." dedi.

YETKİ BELGESİNİ ELDE ETMENİN KRİTERLERİ VAR
Bu belgeyi edinebilmenin belli kriterleri olduğunu ifade eden Maden," 05.06.2018 önceleri oda kaydı, vergi kaydı olanlar bu belgeyi almaya hak sahibi oluyorlar. Taşınmaz Ticaret Yetki Belgesini almaya hak sahibi olanlar Ticaret İl Müdürlüğüne müracaat edip belgeyi talep edebilirler. Belgeyi alamayanlar zaten bu işi yapamayacaklardır." dedi.

VATANDAŞLAR DİKKAT ETSİN
Vatandaşların emlakçı tercih ederken Taşınmaz Ticaret Yetki Belgesi olup olmadığına dikkat etmesini söyleyen Maden," Her emlakçının bürosunda Taşınma Ticaret Yetki Belgesi vardır. Bunu sorabilir ya da Ticaret Bakanlığının Taşınmaz Ticaret Yetki Belgesi sorgulama butonundan sorgulatabilirler. " dedi.

HER EMLAKÇIDAN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN
Son olarak herkesin emlakçılık yapamayacağına vurgu yapan Maden," Vatandaşlardan şuna dikkat etmelerini istiyoruz, Taşınmaz Ticaret Yetki Belgesi olan emlakçılarla alışveriş yapmalarını diliyoruz. Çünkü diğerleri yetkili değildir." dedi.