Türk Polis Teşkilatı’nın 176 kuruluş yıldönümü nedeniyle Sakarya’da Pandemi kuralları kapsamında kutlamalar yapılıyor. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, 10 Nisan Polis Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Ülkemizde huzur ve güvenin teminatı olan, devletimizin bekası, kamu düzeninin tesisi ve her türlü tehdide karşı halkımızın can ve mal güvenliğinin temini için fedakârca çalışarak olağanüstü gayretler sergileyen Türk Polis Teşkilatımızın 176’ncı kuruluş yıl dönümünde, polisimizin haklı gurur ve heyecanını paylaşmaktan mutluluk duyuyorum” dedi. Sakarya İl Müdürü Fatih Kaya ve beraberindekiler Vali Kaldırım’ı ayrıca makamında ziyaret etti. 

BAŞKAN YÜCE
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Polis Bayramı nedeniyle Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve ekibini konuk etti. Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 176. yılını ve Polis Haftası’nı kutlayan Başkan Yüce, şehrimizdeki huzur ve güven ortamı nedeniyle tüm emniyet mensuplarına teşekkür etti. Polis Teşkilatı’nın ülkemizin her köşesinde fedakârca görev yaparak, 176 yıldır milletimizin huzur ve güven kaynağı olduğunu dile getiren Başkan Yüce, “Şehrimizin huzuru ve güvenliği için çalışan emniyet mensuplarımıza kolaylıklar diliyorum. Teşkilatımızın 176. kuruluş yıldönümünü kutluyor, tüm emniyet mensuplarımızın Polis Haftası’nı tebrik ediyorum” dedi. Günün anısına İl Emniyet Müdürü Kaya, Başkan Yüce’ye çiçek takdim etti.

ÇELENK SUNMA
Polis Bayramı nedeniyle Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları, oda ve dernek başkanları kutlama mesajı yayınlarken, Sakaryaspor’un 12. adamı olan Tatangalar ise Amigo Ersin ile birlikte Polis Teşkilatı’nın 176. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’yı makamında ziyaret etti. Türk Polis Teşkilatı'nın 176'ncı yıl dönümü sebebiyle Sakarya’da çelenk bırakma töreni düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törene Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya başta olmak üzere şube müdürleri ve emniyet personelleri katıldı. Emniyet Müdürü Kaya’nın Atatürk anıtına çelenk bırakması ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sone erdi.

DOSTLUK MAÇI
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ile Sakarya Gazeteciler Birliği Polis Bayramı nedeniyle dostluk maçı yaptı. Serdivan’daki bir halı sahada yapılan maça polis teşkilatı ile basının sportmen temsilcileri forma giydi. Karşılıklı çiçeklerin takdim edildiği karşılaşma öncesinde Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, “Gözbebeğimiz olan Polis Teşkilatımızın onur ve şeref dolu 176. yıl dönümü kutluyoruz” dedi.

SPORTMEN İL MÜDÜRÜ
Basın mensuplarının her zaman yanlarında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini belirten Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, “Kamuoyunu bilgilendiren mensuplarımızla birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Bu karşılaşmada elbette skor önemli değil. Dostluk kazansın” dedi. Halı sahada 25’şer dakikadan 2 devre oynanan karşılaşmanın 2. yarısında sahaya giren İl Müdürü Fatih Kaya uzun yıllar spor yapmasının farkını da ortaya koydu.

BASINSPOR DAĞILDI
Karate branşında siyah kuşak 4. Dan sahibi olmasının yanı sıra Karate Milli Hakemi ve Karate Antrenörü olan İl Müdürü Fatih Kaya 2. yarı oyuna girmesine rağmen tam 6 kez fileleri havalandırdı. Basınspor’un uzun süre unutamayacağı bir yenilgiyle sahadan ayrıldığı karşılaşmayı Polisspor 13-1  kazandı.