Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Sakarya Muhtarlar Federasyonunu ziyaret ederek, muhtarların gününü kutladı.

Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem ve mahalle muhtarları tarafından karşılanan İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya yaptığı konuşmada, "Değerli Muhtarlar Federasyonu Başkanım ve kıymetli muhtarlarımız öncelikle gününüzü kutluyorum. Muhtarlarımız çok önemli bir kamu görevi ifa ediyor. Muhtarlarımız vatandaşlarımız ile aramızda çok büyük bir köprü vazifesi görüyor. Muhtarlarımız, fedakarlık ve sevgi gerektiren bu zor görevi büyük bir özveri ile yerine getirmektedirler. Bizim hedefimiz Sakarya’yı bir huzur adası yapmaktır. Sayısal verilere bakınca da, bunda epeyce bir mesafe aldığımızı düşünüyoruz. Sakarya’da ilk göreve başladığımda bir yılda 100 bin kişiye düşen suç sayısı 3700-3800 ‘lerdeydi. Biz bunu aşamalı olarak indirdik. Hedefimiz bunu  2500 seviyelerine indirmektir.  Hatta iki yıl önce Türkiye geneli suç oranlarını düşüren il sıralamasında, Sakarya ikinci oldu. Tabi bu başarıları gerçekleştirirken toplumdan aldığımız katkı, muhtarlarımızdan aldığımız destek bizleri en çok motive edici gücümüz oldu.  Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü olarak, tüm mahalle muhtarlarımızla devamlı iletişim halindeyiz. İstişare kültürüne dayalı hizmet anlayışımızla Sakarya’mızın asayiş ve güvenlik yönünden daha huzurlu bir şehir olması için muhtarlarımızla birlikte işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmasının devamında Sakarya il Emniyet Müdürlüğü’nün başarılı çalışmalarından bahseden Kaya’ya, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem hep muhtarların yanında olduğu için, onlarla devamlı iletişim halinde olduğu için çok teşekkür etti.