Ziyarete İl Emniyet Müdürü Sayın Fatih Kaya’nın eşi Sakarya Polis Eşleri Derneği Başkanı Meliha Kaya’da eşlik etti. 1980 yılında Adapazarın'da dünyaya gelen Rukiye Türeyen, 3 aylıkken geçirdiği menenjit hastalığından olayı yatağa bağlı olarak yaşamaktadır. Vücudunun hiçbir yeri tutmayan, sol elinin işaret parmağı ile kitap yazan engelli yazar Rukiye Türeyen, birçok kişiye azmiyle örnek olmuştur.

Engelinden dolayı hiç okula gidemeyen Türeyen kardeşlerinin ilkokulda okuma fişlerinden kendi kendine okumayı öğrenmiştir. 2007 yılında bilgisayar kullanmaya başladığında ise yazmayı öğrenmiştir. Tek parmağıyla engellilerin yaşadığı zorlukları, yaşama sevincini, hayallerini anlattı. 128 sayfalık "Kanadı Kırık Meleğin Kanadına Takılanlar" kitabını kaleme aldı. Kitabı okuyucuların büyük beğenesini topladı.

Engelli Yazar Rukiye Türeyen’in bu azmi Sakarya İl Emniyet Müdürü Sayın Fatih Kaya ve eşinin dikkatini çekti ve evinde ziyaret etmek istediler.Karşısında İl Emniyet Müdürü ve eşini gören Engelli Yazarın sevinci görülmeye değerdi. Ziyarette yazarlık serüvenini ve başarı hikayesini anlattı. Rukiye Türeyen anlattıkça dinleyenler büyük bir beğeni ile dinliyorlardı.

Sohbet esnasında Rukiye Türeyen, İl Emniyet Müdürüne kendisinin bazen önemli kişilerle röportaj yaptığını, eğer uygun görürseniz sizinle de yapmak istiyorum diye teklifte bulundu. Engelli yazarın bu talebine olumlu karşılık veren Sayın Fatih Kaya, ne zaman istersen ben hazırım diye söyledi.

Sakarya İl Emniyet Müdürü Sayın Fatih Kaya, engel tanımayan yazar Rukiye Türeyen’e Laptop Bilgisayar ve yazıcı hediye etti ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Ziyaretten çok memnun kalan Rukiye Türeyen ve Annesi Fatih Kaya ve eşine çok teşekkür ettiler.