3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen buluşmada engelli vatandaşlar bir araya geldi.

Engelliler Birlik Federasyonu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen farkındalık etkinliği düzenledi. Toplumdaki farkındalığını arttırmak amacıyla düzenlenen "Dünya Engelliler Günü" etkinliğinde engelliler aileleriyle bir araya gelerek kahvaltı yaptılar. Bazı engelli çocuklara da dövme yapılarak engellilerin mutluluklarını paylaştılar. Düzenlenen kahvaltıda açıklamada bulunan Engelliler Birlik Federasyon Başkanvekili İbrahim İşçi, 3 Aralık Dünya Engelliler Kapsamında bu hafta bütün dünyada engelliler günü kutlanacağını söyledi. “Bir günde olsa birkaç günde olsa kardeşlerimizi unutmadığımızı onların engellerini kaldırmak için buradayız” dedi.

Engelli olmanın hayatın hiçbir yerinde engel olmadığını belirten İşçi, "Engelli kardeşlerimize de bunu anımsatmaya çalıştık. Çok şükür bu davetimize onlarca engelli kardeşlerimiz icap ettiler. Bizlerde bu konuda katkımız olsun. Engelli kardeşlerimizin engellerini kaldıralım ve bu konuda da özellikle yardım kuruluşlarına, engelli kardeşlerimizin engellerini kaldırmaları için hep birlikte bir mücadele vermemiz gerektiğini kanaat ediyoruz" dedi. Başkan İşçi, yaptığı katkılardan dolayı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'ye de teşekkür etti.

Sakarya Adapazarı İlçesi Aziz Duran Parkı’nda Sakarya Büyükşehir Belediyesine ait bir kafede engellilere verilen kahvaltıya Engelliler Birlik Federasyon Başkanı Ahmet Türkoğlu, Başkan Vekili İbrahim İşçi, Sakarya Engelliler sosyal ve Yardımlaşma Derneği ve Kadın Kolları Başkanı Zehra Toy, Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Fırtın, Marmara Spina Bifida Hiper Aktif Başkanı Özcan Nabi Ulusoy, Kocaeli Engelliler Dernek Başkanı Yılmaz Arslan, Sapanca Engelliler Dernek Başkanı Yeşim Özütok, Karapürçek Engelliler dernek Başkanı Aysel Keskin ve AK Parti Kadın Kolları başkanı Muzeyyen Uçar, Eşraf Platformu Başkanı Faruk Kır, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Engin kahraman, Denetim Serbestlik İl Müdürü Kenan Porgalı, Engelliler kadın kolları, Aysel Çakır, Pelin Kuzgun, Elif Özgider, Ayşe Arslan, Elif Kırat, Serpil Abay katıldılar.