//Şevval Geçin//

Erenler Belediyesi’nin 1 yıl önce hizmete sunduğu ERBİM İletişim Yönetim Birimi, ilçede yaşayan vatandaşların belediyeye 7/24 ulaşmalarını sağlıyor. Her platforma uyarlanabilen ERBİM sistemi, vatandaşın sosyal medyadan, whatsapptan, telefondan ve birçok mecradan belediyeye ulaşmasını sağlıyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR VATANDAŞ MEMNUNİYETİ

Erenler ilçesi genelinde vatandaşla yakın temas kurmaya özen gösteren Belediye Başkanı Fevzi KILIÇ, “İlçemizde 33 mahallemiz bulunuyor. Baktığınız zaman her kapıyı çalarak vatandaşımızı dinlemeye çalışıyoruz. Bu sebeple makamımızda olsun, dışarıda denetimde veya ziyaretlerde olsun vatandaşımızı ağırlamaya özen gösteriyoruz. Nüfusu 100.000’e yaklaşmış bir ilçede her bir vatandaşımıza ulaşmak adına, ekibimize talimat verdik.

Böylelikle ERBİM, yani Erenler Belediyesi İletişim Merkezimizi hayata geçirdik. Artık her şeyin cebe sığdığı bir dönemdeyiz. Cep telefonundan sadece arama yaparak değil, sosyal medya mecraları üzerinden ve anlık mesajlaşma uygulamaları üzerinden insanların bize ulaşmasını sağladık.” dedi.

Sistemin nasıl çalıştığını detaylarıyla anlatan Başkan Kılıç; “Mesela evinizin önünde başka bir vatandaşın bıraktığı bir moloz yığınını gördünüz. Hemen resmini veya videosunu anlık mesajlaşma uygulamaları üzerinden 444 25 54 numarasına atıyorsunuz. İlgili müdürlüğümüze bu vatandaş talebi olarak zimmetleniyor. Ve size de bir takip numarasıyla mesaj gidiyor. Moloz yığının alınana kadar yapılan işlemleri online olarak takip edebiliyorsunuz. Eğer yapılan işten memnun kalmazsanız da talebinizi tekrar geri açıyorsunuz. Sistemimiz 7 gün 24 saat devrede.” dedi.

İSTATİSTİK TUTARAK GELECEĞİMİZİ PLANLIYORUZ

Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, ERBİM hakkındaki detaylı açıklamalarının ardından ilçenin birçok alanda yapılan yatırımlarını nasıl yönlendirdiğinden de bahsetti. Özellikle kısa ve orta vade planlamalarını Fen İşleri, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve ilgili makamlardan gelen verilerle şekillendiğini belirten Başkan Kılıç ERBİM’in sisteme katkısını şöyle özetledi; “Standart Belediyecilik anlayışında, müdürlüklerden gerekli verilerin alınıp, incelenip ona göre yatırım planı yapılır.

Biz ise vatandaşlarımızın taleplerini değerlendirerek yatırım kararlarımızı verme imkanı bulduk. Bir anlamda karar destek sistemi diyebiliriz. Mahallelerimizden hangi konularda hangi yoğunlukta ne kadar talep gelmiş, kapı numarasına kadar analiz edebiliyoruz. Yaş aralığından tutunda, cinsiyete, vatandaşın talep sıklığından geri dönüş zamanına kadar her türlü veriyi analiz edebiliyoruz. Böylelikle talep yoğunluğuna göre yatırımlarımızı yönlendiriyoruz.” dedi.

Konuşmasını vatandaşların ERBİM’e daha sık ulaşması temennisiyle sürdüren Başkan Kılıç; “Vatandaşımız sadece 444 25 54 numarasını arayarak değil bu numarayı whatsapp’a kaydederek 7/24 yazabilir video gönderebilir resim atabilirler. Ayrıca facebook, instagram ve twitter üzerinden belediyemizi etiketlerlerse anında sistemimize düşecektir. Vatandaşımıza kaliteli ve sürdürülebilir hizmet vermek bizlerin görevi ve bu görevi başarıyla sürdürmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.