Başkan Çiçek yayınladığı basın açıklamasında Erenler Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanamaması üzerine bölge sakinlerinin mağdur olduğun kaydederek Erenler Belediyesi'nin kamuoyuna net bir açıklamada bulunmasını istedi.

Başkan Selçuk Çiçek’in basın açıklaması şöyle;  

Kıymetli, Yeni Mahalle ve Küpçüler Mahallesinde ikamet eden vatandaşlarımız;

2013 yılında dönemin Erenler Belediye Başkanı Cavit ÖZTÜRK tarafından 3 yıl içinde bitirilme sözü ile BNR İnşaat firmasıyla başlayan proje bakanlar kurulu kararıyla kanunlaşmasına rağmen Erenler ilçemizdeki Yeni Mahalle ve Küpçüler Mahallesi bölgesinde 666 dönümlük, iki mahalleden oluşan alanda binaların yıkılarak inşa edilmesini sağlayacak kentsel dönüşüm projesi bu güne kadar tamamlanamaması nedeniyle bölge halkımız mağdur olmuştur.

Erenler Belediyesinin sorumluluğunu üstlendiği kentsel dönüşüm projesi 6306 sayılı imar yasasında yapılan son değişiklik ile riskli ilan edilmesi sonucu birinci ve ikinci etap uygulaması boş alanda uygulanmış fakat riskli alanlardaki binalarda elle tutulur bir yıkım gerçekleşmemiştir. Dolayısıyla bu belirsizlik durumu bölge halkında tedirginlik ve mağduriyet yaratmaktadır.

Proje sorumluluğunu üstlenen Erenler Belediyesinin yeterli bütçe olmadığını belirterek vatandaşları müteahhitlerle karşı karşıya bırakması ve vatandaşların komşuları ile birleşerek projeye uygun olarak müteahhitlerle anlaşmasını tavsiye etmesi, belediye yönetiminin oy alırken hizmet sözü verdiği bölgede görevini yapamadığını göstermektedir. Bölgede proje yerine kaldırım ve asfalt çalışması yapılmıştır.

Bölge halkının beklentisi, Erenler Belediyesinin projenin akıbeti hakkında kamuoyuna net bir açıklama yapmasıdır.

Bölgede yaşayan vatandaşlarımız adına Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Sayın Hidayet KAYA Bey ve Yeniden Refah Partisi Erenler İlçe Başkanı olarak  konunun takipçisi olacağımızı bir kez daha  belirtmek isterim