Erenler Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç Başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Gündem dışı konuşmalar ile başlayan meclis toplantısı devamında 8 maddenin karara bağlanması ile son buldu.

‘BİR ÇOK NOKTADA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR’

Gündem dışı konuşmalar kısmında MHP Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Mehmet Ocak, belediye çalışmalarının takipçisi olduklarını belirterek; “İlçemizde alt ve üst yapı çalışmaları başta olmak üzere birçok alanda çalışmalar sürüyor. Hurda ve atıl araçların park noktasına çekilmesi bölge esnafları tarafından olumlu tepki aldığını gördük. Çalışmalarının bu tempoda devam etmesini diliyoruz. Bizi çok sevindiren bir konuda ilçemize 250 yataklı devlet hastanesi yapılacak olması oldu. Bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

‘VATANDAŞ ÇALIŞMALARDAN MEMNUN’

Ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi İsa Yenioğlu ise, “Kırsal Mahallelerde devam eden doğal gaz çalışmaları kapsamında Çaybaşıyeniköy, Tuapsalar ve Hürriyet mahallelerimizde doğal gaz kullanımı başladı. Bölge vatandaşları adına Belediye Başkanımız Fevzi Kılıç’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başkanımızla geçen hafta Büyükesence, Küçükesence ve Hasanbey mahallelerinde sulama kanalı açılan bölgeleri gezdik, gerçekten faydalı bir hizmet. Kırsal mahallelerimizde yaşayan özellikle geçimini çiftçilik ile karşılayan vatandaşlarımız gerek tarla yolları gerek sulama kanallarının açılması, genişletilmesi gibi hizmetlerden son derece memnun. İnşallah yeni çalışmalar ile Erenler’imize değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

‘ERENLER’İMİZE DEĞER KATACAK’

Gündem dışı konuşmalar kısmında konuşan Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, geçen hafta basına yansıyan ‘Erenler’e 250 yataklı hastane’ haberleri hakkında açıklamada bulundu. Başkan Kılıç, “Erenler'imize yapılacak olan hastane Sakarya’mız için hayırlı olsun. İlçemize gerçekten değer katacak. Erenler’imize kalıcı hizmetler kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hastanenin maliyeti 350 Milyon. Bu rakamın 250 Milyonunu Sağlık Bakanlığı, 100 Milyonunu ise şehrimizin iş insanları karşılayacak. Biz ilk etapta başlangıç olarak 500 Bin Lira Erenler Belediyesi olarak katkı vereceğiz” dedi.

‘SON DERECE ÖNEMSİYORUZ’

Başkan Kılıç, “Şuan için 250 yataklı olarak planlanan hastanenin 100 yatağı yoğun bakım yatağı olacak. Aynı zamanda ihtiyaç halinde tüm yataklar yoğun bakıma dönüştürülebilecek. Son derece donanımlı ve modern bir şekilde inşa edilecek hastanenin çalışmaları inşallah en kısa süre içinde başlayacak ve kısa sürede tamamlanacak. Bizim ciddi şekilde önem verdiğimiz bir çalışma çünkü hizmete girdiğinde Allah’ın izniyle Sakarya’mızın yoğun bakım yatak sorununu çözeceğine inanıyorum.”

TEŞEKKÜR

“Bu konuda desteklerini esirgemeyen AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekilimiz Ali İhsan Yavuz'a, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce'ye, İl Başkanımız Yunus Tever'e ve İl Sağlık Müdürümüz Aziz Öğütlü'ye teşekkür ediyorum.”

İLK GAZ VERİLDİ

“Seçim öncesinde kırsal mahallelerimizde vatandaşlarımızın doğal gaz talebine karşı 2020 yılı içerisinde ilk gazın verileceğinin sözünü vermiştik. Yaklaşık 3 ay önce başlayan 1. Etapta 8 mahallemizi kapsayan doğal gaz çalışmasında geçtiğimiz hafta AGDAŞ, Çaybaşıyeniköy, Tuapsalar ve Hürriyet Mahallelerimize gaz vermeye başlandı. İnşallah kısa zaman içerisinde 5 mahallemizde de doğal gaz çalışması tamamlanacak. Aynı zamanda ifade ettiğimiz gibi ekiplerimiz hiç zaman kaybetmeden kazı çalışmasında bozulan yollarda bakım çalışmalarını sürdürüyor. Kalan mahallelerimiz içinde AGDAŞ ile yakın zamanda bir araya gelerek planlama yapacağız.”

ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

“İlçe merkezimizde alt ve üst yapı sorunu için çalışmalara start vermiştik. İlk etapta Mehmet Akif Ersoy Caddemizde ve Hacıoğlu Mahallemizin 20 sokağında alt ve üst yapı çalışmaları başlamıştı. SASKİ alt yapı çalışmalarında son aşamaya geldi, ardından asfalt atım ve tretuvar çalışmaları başlayacak. Aynı zamanda Bağlar Caddesinden Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine uzanan yolda da bölünmüş yol çalışması devam ediyor.”

SULAMA KANALLARI MEMNUN ETTİ

“Geçen hafta Erenler Ziraat Odası Başkanımız Fehmi Özipek ile birlikte geçen yıl çalışması tamamlanan sulama kanalı açma ve mevcutları genişletme çalışmalarının alanını gezdik. Tamamlanan sulama kanalları sayesinde çiftçilik ile uğraşan vatandaşlarımız zamandan ve yakıttan çok ciddi bir şekilde tasarruf ediyor. Rabbim mahsullerini bereketli eylesin.”

YUNUS EMRE PARKI YENİLENDİ

“Yunus Emre Diriliş Meydanı’nın yanında bulunan Yunus Emre Parkı gerçekleşen çalışma ile komple yenilendi, yeniden yapıldı da diyebiliriz. Yenilenen yüzüyle parkta engelli çocuklarımız başta olmak üzere her yaştan ve gruptan vatandaş oyun ve oturma alanlarında huzurlu bir şekilde vakit geçirebilecek.”

ERENLER İÇİN HIZ KESMEDEN DEVAM

“Her ne olursa olsun Erenler’de yaşayan her bir bireyin gönlünü kazanmayı kendine şiar edinmiş bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürecek, ilçemizin kalkınması için proje geliştirmeye ve bu projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.” Başkan Fevzi Kılıç’ın konuşmalarının ardından Meclis Toplantısı 8 gündem maddesinin karara bağlanması ile son buldu.