Erenler Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Fevzi Kılıç Başkanlığında gerçekleşti. Bir önceki meclis tutanaklarının oylanarak kabul edilmesi ile başlayan meclis toplantısı devamında gündem dışı konuşmalar ile devam etti. Gündem dışı konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Rahmi Şengül, Ağustos Ayı Olağan Meclisinde MHP Grubu tarafından istenilen bilgi talebi üzerine Belediyenin iştiraki olan Er-Yap çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

COVİD-19 İLE MÜCADELEYE DEVAM
Gündem dışı konuşmaların ardından konuşan Başkan Fevzi Kılıç, “Son günlerde artan vaka oranları ile birlikte belediye olarak sıkı tedbir ve önlemler almaya devam ediyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin gerek ilaçlama gerek dezenfekte çalışmalarını ile birlikte Zabıta ekiplerimizde emniyet mensupları ile birlikte denetimlerini sürdürüyor. Alınan tedbirlere uyulduğu takdirde inşallah sonucu kısa zamanda alınacak ve yeni normal hayata geçiş hızlanacaktır” dedi.

DUBLE YOLDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Başkan Kılıç, “Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin çalışmaları hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. Bağlar Caddemizden Eğitim ve Araştırma Hastanesine uzanan yolda bölünmüş yol çalışması devam ediyor, ciddi bir mesafe alındı, alt yapısı tamamlanmak üzere. İnşallah sonrasında üst yapı çalışmaları ile birlikte o kısım duble yol haline gelmiş olacak”.

ALT YAPI ATAĞI
“Daha önce de ifade ettiğimiz gibi ilçe merkezimizde alt yapı çalışmalarının startı verildi. Alt yapı ile birlikte üst yapı çalışmaları yapılacak. İlk etapta Mehmet ekip Ersoy Caddesi ile Evliya Çelebi Caddesi arasındaki sokaklarda alt yapı ve üst yapı yapılacak. Şuan için Mehmet Akif Ersoy Caddemizde SASKİ içme suyu hattı ve yağmur suyu alt yapı çalışmalarını gerçekleştiriyor, sonrasında caddemize asfalt atılacak. Sakarya Caddemizde de şuan tretuvar ve orta yenileme çalışmaları sürüyor, devamında asfalt serim işlemi gerçekleşecek”.

DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
“8 Kırsal mahallemizde başlatılan doğal gaz çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. 3 mahallemizde gaz verme denemeleri başladı. Bir taraftan ekiplerimizde doğalgaz çalışması sonrasında bozulan yollarda üst yapı çalışmalarını sürdürüyor.”

‘SATIŞLAR SÜRÜYOR’
Dönüşüm Projesi kapsamında Erenler Belediyemiz tarafından yapılmış olan 2. Etap konutlarının satışları devam ediyor. Konutların satışı her Salı günü encümende sürüyor. Şuana kadar vatandaşlarımızın ilgisi var. Yılsonuna kadar yüksek oranda satış gerçekleşmesini bekliyoruz”. Başkan Kılıç’ın konuşmalarının ardından meclis 1-4 no’lu maddelerin İmar Komisyonuna havalesi, 5. Maddenin kabulü ve 6. Maddenin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi ile son buldu.