// Nurettin Eryılmaz //

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Erenler Hacıoğlu Caddesi gerek ticaret gerekse sosyal yaşam anlamında çok önemli bir caddemizdir. Bu caddeyi yenilerken güzel ve yaşam kalitesi artması için projesini titizlikle hazırladık. Ancak elektrik direk ve hatları sıkıntı oldu. SEDAŞ Genel Müdürümüzden yardım istedik. Bizi kırmadı. Onlarda caddeye yakışır elektrik hattı ve direk çalışması yapmaya başladı” dedi.

Ancak Koronavirüs ile birlikte işlerin durma noktasına geldiğini belirten Başkan Yüce, “Sıkıntı ne bizden ne de SEDAŞ’tan kaynaklandı. Sıkıntı virüs nedeniyle cadde elektriğinin kesilmemesinden kaynaklandı. Çünkü insanlar salgın nedeniyle evlerinde kaldı. Bu nedenle elektrikler kesilemedi. Elektrik kesilemeyince de işler yürümedi. Bunu cadde sakinlerine anlattık ama bazıları bize ‘neden bu işler bitmedi’ diye sitem etti” diye konuştu.

Hacıoğlu Caddesi’ndeki işlerin uzamasıyla yapılan sitemlere hak verdiğini ancak sorunun virüs olduğunun altını çizen Yüce,” Şunu iyi biliyoruz ki vatandaşımız her zaman haklıdır. Ancak burada farklı bir durum var. Virüs var. Virüs nedeniyle günde 1 saat elektrik kesilebildi. Çok şükür o günler geride kaldı. Hafta başı itibariyle Hacıoğlu Caddesi’nde işler hızlandı. Hacıoğlu Caddesi çok güzel olacak. 20 yıl önce bu caddeye el atmıştık, şimdi yine bize nasip oldu” dedi.