Haber // Sude Güneş //

Kumaş pazarı kapalı

Çarşamba Pazarında 1000’e yakın kumaş-konfeksiyon ve sebze-meyve tezgahlarını kurmak için komşu illerden kentimize gelip tezgah kuran esnaf bu hafta gelmedi. Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde vatandaşın akın ettiği kumaş pazarı açılmazken sadece sebze-meyve pazarı açıldı.

Sebze pazarında %60 düşüş

Pazara sebze ve meyve alışverişi için tezgah açan esnaflar eldiven ve maske ile önlem alırken, alışveriş için pazara gelen çoğu vatandaşın da tedbir alıp eldiven ve maske kullandıklarını gördü. Pazar yerinde görev yapan zabıta ekiplerinde de önlem en üst seviyedeydi. Eldiven ve maske kullanarak görev yapan ekipler Pazar yerine alışverişe gelen vatandaşlara yönelikte ellerinden dezenfektan sıvılarını eksik etmedi.

El değmeyen sebzeleri alsınlar

Çarşamba pazarında ve diğer ilçe pazarlarında tezgah açan esnaflar koronavirüs endişesiyle pazarda müşterilerin yüzde 60 oranında azalma yaşadığını söyleyerek vatandaşı uyardı, “ Marketlerde seç al sebze ve meyve nedeniyle elden ele virüs bulaşabilir. Bizim açık pazarımızda elle seçme durumu yok, eldivenle biz doldurup verdiğimiz için virüs bulaşma tehlikesi en az seviyeye düşüyor” diyerek herkesi açık pazara davet etti.