17 Ağustos Depreminde yaşadığımız ve binlerce vatandaşımızı yitirdiğimiz o acı günün üzerinde 22 yıl geçti. Devletimiz bu 22 yıl süre içerisinde dijital kanalları aktif kullanarak, pek çok afette vatandaşlar ile anında temas içerisinde olarak birçok kötü hadisenin önüne geçebiliyor. Dijital anlamda altyapıları sürekli yenileme çalışması yürüterek, afet gibi olaylarda vatandaşla anında haber alışverişi içerisinde bulunan devletimizin tüm yaptıklarını görmezden gelerek, her kötülüğü, hatta ellerinden gelse, afeti dahi devletin çıkardığını ileri sürecekler” dedi.

“Son günlerde yaşadığımız afetler bize dijital kanalların ne kadar önemli bir husus olduğunu göstermektedir” DİJİMED Başkanı Ersin İbil; “Yaşanılan afetlerin art arda gelmesi ile birlikte, özellikle sosyal medyada algı trollerinin başlattığı ve devleti suçlayan yalan yanlış bilgilerin donatıldığı haberlerin, yaraya merhem basmak yerine, yaraya tuz basmayı tercih edenlerin, bunu hangi amaç doğrultusunda yaptığını tahmin edebilmekteyiz. Asıl maksatları; düzeni bozmak, devleti suçlayarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik edip kaos çıkarmak istemelerinden ibarettir” ifadelerini kullandı.

Afet anında ve sonrasında bilgi kirliliğini olduğunu belirten Ersin İbil, “Türkiye’de bazı çevreler, dijitalleşmenin getirdiği nimetleri getirdiği nimetleri kendi kirli planları doğrultusunda kullanarak büyük bir kaos çıkarmak istemektedirler. Bu yalan yanlış haberlerin, insanların kendi kişisel istek ve arzularını tatmin etmeninde ötesinde bir hal almaya başladı. “Özgür Düşünce” ve “Özgür Haber” doğrultusunda her türlü yalanı insanlara sunma yarışı içerisine girenlere karşı hemen sosyal medya yasasının yürürlüğe girmesi gerekiyor. Bu sayede yalan dolu haberlerin, vatandaşları birbirine düşman etmenin arayışı içerisinde olanlara karşı gerekli tedbiri sağlaması açısından son derece önemlidir” şeklinde konuştu.

“Doğal afetlerle uğraştığımız bu günlerde Allah devletimizin ve milletimizin yardımcısı olsun” diyen Başkan İbil, “ Deprem hiç kimsenin istemeyeceği bir şeydir. Fakat biz her şeye hazırlıklı ve tedbirli davranmak mecburiyetindeyiz. 99 depreminde neler yaşandığı ortadayken, bugün yaşanılan afetlerde, devlet tüm birimlerini seferber ederek gerekli yardımları sağlamaktadır. Buna rağmen hala farklı arayış içerisinde olanların, bugün olduğu gibi yarında hevesleri kursaklarında kalacaktır. Sözlerimi noktalamadan önce 17 Ağustos yıldönümünde, o acı günde hayatlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.