Dijital Medya ve Habercilik Derneği (DİJİMED) Başkanı Ersin İbil, internet haberciliği alanında yakın zamanda bir hukuksal adım atılacağını belirtti. İbil, “Gerek ulusalda gerek ise yerelde bu tarz yalan haberlerin ve itibar suikastlarına prim verilemeyecek bir düzenleme bekliyoruz” dedi.

ASILSIZ BİLGİ KOL GEZİYOR

Dijital Medya ve Habercilik Derneği (DİJİMED) Başkanı Ersin İbil, internet aleminde milyonlarca kullanıcının bulunduğunu belirterek, “İnternetin insanların hayatına girmesi ile birlikte artık birçok gerçek ya da asılsız haberlerin, bilgilerin, sayısızca etrafta kol gezdiği bir dönemi yaşamaktayız. Buna sosyal medyanın son yıllarda tüm dünya genelinde ve ülkemizde daha sıkça kullanılmasını da eklemek gerekmektedir. Zira sosyal medyayı milyonlarca insan aktif halde kullanıyor olması bu alana dair yeni düzenlemelerin ve gerekli tedbirlerin alınmasını zaruri hale getiriyor. Peki, asıl mesele ne? Bunun üzerinde biraz daha durmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

GÜVENLİ HALE GELECEK

Sosyal medya ve internet haberciliği alanına yönelik atılacak hukuksal adımın, internet alemini daha güvenilir ortam haline getireceğini dile getiren DİJİMED Başkanı İbil, “İnternet haberciliğinin yeni ve kapsamlı hukuki bir sürece dahil edilip, yalan haberler ile sürekli gündem olma derdi taşıyanlara yönelik hukuksal anlamda sert tedbirlerin alınması, hem toplumsal düzeni ve dinamiği koruması açısından hem de her gün itibar suikastına uğrayan insanların; kişilik haklarının muhafaza edilmesi açısından müspet neticeler doğuracağı kesindir. Bu konuya dün İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, bugün ise Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmada temas etmesi, beklediğimiz hukuksal düzenlemenin yakın zamanda geleceği müjdesi niteliğindeydi. Söz konusu düzenleme ile sosyal medya platformlarının ve internet haberciliğinin daha güvenilir ortamlar haline geleceğine inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.