Koronavirüs önlemleri kapsamında Sakarya genelinde büyük mücadele veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi #evdekalsakarya çağrısına uyan vatandaşları da unutmadı. Sokağa çıkma yasağı bulunan 20 yaş altı ve 65 yaş ve üstündekiler için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Evde Kal Kitapla Kal adı altında yeni bir proje gerçekleştirdi. Dayanışma ve paylaşma olgusunun arttırmak, halkın kitap okuma alışkanlığına katkıda bulunmak, evde kalanların kitap okuyarak bilgi haznelerini geliştirmek için başlatılan proje kapsamında isteyen herkes www.sakarya.bel.tr, mobil uygulama ve Alo 153 üzerinden kitap talebinde bulunuyor.

Kitapların dezenfekte edildikten sonra paketlendiğini ve istenilen adreslere ekipler tarafından dağıtımı yapıldığını belirten Sakarya Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Koronavirüs salgınıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli bütün  önlemleri hataya geçirdik. İl genelinde dezenfekte çalışmalarına hemen hız verdik. Bütün bunları yaparken evde kalan halkımızı da unutmadık. Evde kalan çocuklarımız ve yetişkinlere yönelik “Evde Kal Kitapla Kal” projesini hayata geçirdik. Şu ana kadar 10 bin dolayında kitap hemşerilerimizle buluştu” dedi.

Dağıtılan kitaplarla ilgili bilgi veren Başkan Yüce, “Osmangazi, Orhangazi, 1. Murat, Yıldırım Beyazıt ilgili bilgilendirici kitaplar veriyoruz. Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman gibi tanıtıcı kitaplar veriyoruz. En büyük mutlulukla ilgili kendilerine takdim ediyoruz. Tuhaf bir gezginin gizemli öyküsü kitaplarından veriyoruz. Dünyayı kuşatacak çocuklar ufkunu açacak kitaplar veriyoruz” dedi.

Projenin büyük ilgi gördüğünü ve bu sıkıntılı günlerden sonra da projenin devam etmesini düşündüklerini belirten Başkan Yüce, “Bu günler İnşallah geride kalacak. Bu günler bitince de bu projenin devam etmesini düşünüyoruz. Çünkü halkımız projemize sahip çıktı. Hedef bir milyon Sakaryalıya kitap dağıttır” diye konuştu. Sakarya Büyükşehir belediyesi ekipleri tarafından yapılan kitap dağıtma işlemi il genelinde olduğu gibi karantina sokaklarında da devam etti. Kitaplarını alan Sakarya halkı Başkan Ekrem yüce’ye teşekkür etti.