Bir süreden beri yaşanan korona virüs süreci nedeniyle “Evde Kal” çağrılarına uyarak evde kalan Şehit Ahmet Akyol İlkokulu üçüncü sınıfında öğrenim gören 240 öğrenci sınıf öğretmenleri Aslı Çekiç Kerpiç, Tezcan Yıldırım, Ramazan Aydoğdu, Elif Çelik, Özlem Taşkın, Gökhan Albayrak, Gönül Çoruh, Filiz Altıntaş, Halk Oyunları Eğitmenleri Yasemin Güven, Betül Koç, İşaret Dili Eğitmeni Havva Menteşe’nin önderliğinde milli egemenliğimizin 100. yıldönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını hazırladıkları üç video klip ile kutladı.

Şehit Ahmet Akyol İlkokulu üçüncü sınıfında öğrenim gören tüm öğrencilerin katıldığı video kliplerde seslendirilen üç şarkıda evde hazırlanan videolarla becerileri ortaya koyuldu ve görüntüler birleştirilerek klipler oluşturuldu.
Minik öğrenciler evde de kalsalar 100. yılında ulusal egemenliğimize adım atışımızı ve bayramlarını kutlamalarına engel olmayacağını ortaya koydular. Anlatımın işaret diliyle de vurgulandığı kliplerde öğrencilerin performansı ve gözlerindeki kararlılık geleceğe özenle hazırlandıklarını, onlar için harcanan emekleri boşa çıkarmayacaklarını gösteriyor.