BARINMA SORUNLARI

Karasu’nun yerlisi olduklarını ifade eden Roman Vatandaşlar Derneği Başkanı Nuray Tuna, yıllardır barınma sorunlarının giderilmediğini söyleyerek bir kez daha sitemlerini dile getirdi. Ev için belediye başkanlarının verdikleri sözü tutmadıklarını ifade eden Dernek Başkanı Nuray Tuna, “Artık evi de geçtik, çadırlarımızı saracak, onaracak bir branda istiyoruz. Başkanlarımız onu bile veremiyor. Ne yapalım biz? İş istiyoruz, iş vermiyorlar; ev istiyoruz, yapacaklarını söyledikleri halde o da olmuyor. Kendileri sıcacık sobanın başında oturuyor, istediği lokantaya gidip yiyor, içiyor. Lokantayı bir kenara bırak bizimkilerin de burada kalacak bir yeri ve içecek bir suyu yok. Uzağı görmesinler, azıcık bir yakınındakilerine baksınlar. Bizi aşağılıyorlar” ifadelerini kullandı.

KÖPEK VE KEDİLERLE YATIYORUZ

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bizim bu durumumuzu duysaydı bu halde olmazdık, bize yardım ederdi” diyen Başkan Nuray Tuna, Karasu’nun bu konuda yetersiz kaldığını dile getirdi. Birkaç yıl önce kendilerine yer gösterilerek umut verdiklerini ifade eden Nuray Tuna, “İlçe Kaymakamımızla birlikte gittim. Baktık ve beğendim. Başta çok sevindik ama yapamadılar orayı. Halbuki istiyorduk, orayı kabul etmiştik. ‘Siz evde kalamazsınız’ dediler. Beni evde oturttular da evimi yaktım ya da satılığa mı çıkardım ya da ben evde değil de dışarda mı yattım? Sakarya’da Hendek’te ve birçok ilçede TOKİ’de kalan roman vatandaşlar mevcut. Burada mecbur çadırlarda kalınıyor. Köpeklerle, kedilerle yatılıyor” dedi. Durumlarının çok vahim olduklarına değinen Nuray Tuna, “Bizim en fazla 40-50 haneye ihtiyacımız var. Yapacağım son şey, çoluğu çocuğu toplayıp belediyeye götüreceğim. Burada bir tane Suriyeli boş değil. Onlara iş var. Cezaevini de Suriyelilere verdiler. Onlara ne kadar güzel kucak açtınız. Bize neden kucak açmıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

HAKLARIMIZDAN FAYDALANDIRMIYORLAR

Tuna, soğuk hava şartları nedeniyle çadırlarının uçtuğunu ve mağdur olduklarını dile getirerek, “Geçtiğimiz günlerde kaldığı çadırda çatısı yıkılan kadın yeni sezeryanla doğum yaptı. Kimsesi yok. Kadını başta mescide koydum. Orada iki gece kaldı, ardından da komşusunun çadırına yerleştirdim. Engelli bebeği olan gelinimi de yanıma almak durumunda kaldım. Kalacak yerimiz ve güvenliğimiz yok” dedi. “Cumhurbaşkanının bize sunduğu haklarından bizi faydalandırmıyorlar” diyen Mescit Görevlisi Ahmet Tuna ise, “Biz Türk vatandaşıyız, devletimize asker gönderiyoruz. Kadınlarımızı İş-Kur’a yazdırdık. 6 yıldır hiç ses soluk çıkmadı. O süre içerisinde kaç kişi işe aldılar fakat Roman vatandaşları almıyorlar. Bizim çalışabilecek gençlerimiz, kadınlarımız var. Park bahçe işleri de olur. Karasu’da bize sahip çıkmıyorlar. Suriyeliler için 3 haftada bina yapılıyor. Bizse hala baraka altında yaşıyoruz” dedi.