EYLEM BAŞLATMIŞLARDI

Serdivan’da yapımı süren Cadde54 AVM inşaatının ana yüklenicisi olan firmada çalışan bir grup işçi, AVM önünde pankart açarak eylem yaptı. Geçen hafta yapılan eylem de pankart açan çalışanlar “İşçiler köle değildir. Emek düşmanı (............) Emeğin gücü” sözlerine yer verdi. İstanbul’da da eylem yapacaklarını belirten işçiler, haklarının verilmesini isteyerek, “ Tek derdimiz hakkımızı aramak” dedi. Serdivan’ın göbeğinde çok kat olarak yükselen Cadde54 AVM inşaatıyla ilgi tepkilerini sürdüren işçiler, “Çalıştığımız işin hakkını istemek her halde suç değildir. Biz bir tek hakkımız olanı istiyoruz. Firmanın İstanbul’daki yerlerinde de eylem yapacağız. Bu bizim hakkımız” dedi.

KAMUOYU BİLSİN

Sakarya kamuoyunun yaşadıkları sıkıntıyı bilmeleri için pankartlı eylem yaptıklarını anımsatan işçiler, Sakarya basınının kendilerine sahip çıkmadığına vurgu yaptı. Basına tepki gösteren işçiler, “Biz bazı basın kuruluşlarını aradık. Aradıklarımız ‘biz geliyoruz’ dedi ama kimse gelmedi. Sakarya basını neden böyle yaptı! En azından aradığımız basın kuruluşları neden böyle yaptı! Bizim sıkıntımız Sakarya basınında hiç yer almadı. Basın işçinin yanında yer almadı” dedi

KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

Bugün edinilen bilgilere göre ise işçilerin direniş nöbetinde işçiler polis tarafından ifade verilmek üzere karakola götürüldü. İşçilerin direnişi yarıda kaldı.  Anayasal haklarını kullandıklarını, mahkemelerdeki hukuki sürecin yanı sıra işçilerin haklarını eylem yoluyla da aramasının meşru olduğunu dile getiren Emeğin Gücü Derneği sözcüsü, firmaların görevden kaçtıklarını ve polisin haksız gözaltı yaparak eylemi baltaladığını kaydetti. İfadelerinin ardından serbest bırakılan işçiler yarından itibaren tekrar şantiye alanında olacaklarını ve tüm basın mensuplarını, barış ve demokrasi güçlerini kendilerine destek vermeye davet etti.