Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Perşembe'den itibaren 20 derece birden düşeceğini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya'nın Cumartesi gece saatlerinden itibaren, 2 gün boyunca şiddetli kar yağışının etkisi altında kalacağını duyurdu. 

Meteoroloji'nin bu uyarısının ardından her rüzgarda, yağmurda ve kar yağışında sık sık yaşanan elektrik kesintileriyle gündeme gelen ve tepkilerin odağında olan SEDAŞ'a vatandaşlardan uyarı geldi. 

Karla birlikte gelecek soğuk hava dalgasının kapıda olduğunu hatırlatan vatandaşlar, halen elektrik kesintilerine çözüm bulamayan SEDAŞ'a seslendi. 

Kar yağışının etkili olacağı hafta sonu soğukta ve karanlıkta kalmamak için SEDAŞ'a şimdiden 'önlem alın' çağrısı yapan vatandaşlar, "Meteoroloji yetkilileri hafta sonu soğuk hava ve kar yağışı uyarısında bulundu. Her seferde elektriklerimizi kesen SEDAŞ, soğuk kış gününde elektrik ile birlikte doğalgazlar kesildiği için bizi soğukta ve karanlıkla bırakmamak adına şimdiden önlemlerini alsın. Faturanın 1 günü geçince elektrik kesen SEDAŞ'ın bizi soğuk ve karanlıkta bırakmaya hakkı yok. Artık bu elektrik kesintilerine kalıcı çözüm istiyoruz." dedi.