Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın göreve başladığı ilk günlerde Sakarya'da hayata geçirileceğini açıkladığı 100 milyon euroluk yatırımın detayları belli oldu. 

Alınan bilgiye göre, Ferizli OSB'de 'gıda sektörü' olarak gerçekleştirilecek yatırım kapsamında yaklaşık 500 kişi istihdam edilecek. Proje kapsamında nişasta ve glüten gibi çok sayıda yan ürünün yanı sıra Sakarya'da en çok üretilen ürünlerden biri olan mısır da değerlendirilecek. Bunun yanında yatırımcıdan ARGE çalışmaları konusunda tesis bünyesinde bir merkez kurulması talep edildiği belirtildi.

İŞTE KURULACAK FABRİKANIN ÖZELLİKLERİ
Ferizli OSB bölgesinde 60bin metrekare arsa üzerinde gerekli ekipman, altyapı ve bina yatırımı yaparak yılda 210,000 ton mısır işleme (günde 600 ton) tesisi kurulacak.

Tesis her vardiyada 90 olmak üzere toplam 300 kişilik personel istihdamı yapacak. 

Üretilecek ürünlerin %50’sinin ihracatının yapılması hedeflendiğinden Karasu limanına yakınlığının avantajını kullanmak üzere Ferizli bölgesi tercih edildi. 

Başlangıç yatırım miktarı 28 milyon € olarak hesaplanırken olup projenin 2022 yıl sonunda tamamlanarak 2023 yıl başında üretimin başlanması planlandı. 

Yatırımın hayata geçirilmesi ardından toplam yatırım miktarının 100 milyon €’ya tamamlanarak günde 2,000 ton mısır kırma kapasitesine ulaşılması hedefleniyor.