Türk halkının vesayete, dayatmaya ve işgale alışık olmadığını, bunun en büyük örneğinin Milli Mücadele ile dünyaya gösterildiğini söyleyen İbrahim Kaya, FETÖ terör örgütünün giriştiği kalkışmanın millet iradesinin demokrasiye olan inancı ve aşkıyla püskürtüldüğüne dikkat çekerek, ülkemizin kalkınmasını ve gelişmesini önleyerek geriye götürecek karanlık bir düşüncenin silindir gibi ezilerek tarihe gömüldüğünü söyledi.

Ülkeleri yöneten iktidarların gücünü sandıktan, yetkisini de milletten aldıklarını belirten KAYA, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yöneten meşru bir iktidarın demokrasi dışı girişimlerle iktidardan indirilmeye çalışılmasının geçmişte kalan bir uygulama olduğunu söyleyerek, zaten gayrimeşru bu girişime de milletin boyun eğmeyerek reddettiğini, millet olarak demokrasi dışı ve millet iradesinin kabul etmeyeceği bir seçeneğe boyun eğmeyeceğini de bu milletin gösterdiğine dikkat çekti.

Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hain FETÖ elebaşısı bukalemun gibi kendini kamufle ederek dindar ve iyilik perisi gibi görünüp milletin kılcal damarlarına nüfuz etmiştir. Bu nedenle emperyalizmin maşası olduğu, devletimize bekasına ve milletimizin canına kast ettiği anlaşılamamıştır.

Terörden çok çekmiş bir millet olarak nereden gelirse gelsin terörü tasvip etmemiz mümkün değildir. Çünkü terör insanlık suçudur. Salgın hastalık gibi musibettir; insanları öldürür, sakat bırakır, çocukları öksüz, yetim, eşleri dul bırakır. FETÖ’nün terör örgütleriyle işbirliği içinde olduğu anlaşıldıktan sonra onların emperyalist ülkelerle ve topraklarımız üzerinde oynanan oyunlarla hangi fikir ve düşünceye sahip oldukları da anlaşılmıştır. FETÖ, kendisini besleyen bu ülkeye ve bu millete karşı büyük bir ihanet ve hainlik yapmıştır.

FETÖ, devletin bekasına ve milletin iradesine kurşun sıkıp, bomba yağdırmıştır. Dünyanın hiçbir yerinde FETÖ kadar zalim ve kahpe bir düşünce, fikir ve satılmış örgüt bulamazsınız. FETÖ, Müslüman Türk Milletinin medeniyetine, ahlakına, hakkaniyet, huzur ve güven ortamına, refahına düşmandır. Bunlar, canidir, imansız ve kalleştir, hıyanet içindedirler. Bunlar, Müslüman Türk Milletini arkadan vurarak hançerlemişlerdir. Bu nedenledir ki, hain FETÖ yapılanmasını unutmamalıyız. Beynimizi, vicdanımızı ve aklımızı hiç kimsenin emrine teslim etmemeliyiz. Aksi halde FETÖ’ye benzer yeni yapılanmalarla karşılaşmamız içten bile değil…

Bayrak, din, devlet ve milleti uğruna kanını akıtan tüm şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Onları minnet ve şükranla yâd ederken, gazilerimize saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum.”