KABUKLU YUVARLAK FINDIK HASADI BAŞLADI

Kışlaçay’da üreticiler geçtiğimiz Pazar günü yuvarlak fındık hasadına başladılar. Bu yıl az olan fındık hasadı bölge insanının gözüne çarpıyor, bununla alakalı üreticiler ifadelerinde ilaçlama ve gübreleme işlemlerinin tam olduğunun fakat külleme hastalığının ekinlerine zarar verdiklerini belirtti.Fındıkçılar 2 Ağustos'tan bu yana hasada ara vermeden devam ediyor. 

YAŞ SİVRİ FINDIK ALIMI 5 TL

Geçtiğimiz yıllara oranla bu sene hasadı geç başlayan yaş sivri fındık alım fiyatı 5 TL’den tüccarlarla buluştu. Bölgede fındığın az olması dikkatleri çekerken konuyla ilgili fındık üreticileri “Fındıklarımız hem az hem de randımanlı, satış fiyatı ürün kalitesine oranla normal” ifadeleriyle fiyatın anormal olmadığına vurgu yaparak az da olsa kaliteli fındık hasadı yaptıklarını belirttiler.

FINDIK KIŞLAÇAY'IN VELİNİMETİ

Bu sene satış ve alış fiyatının pahalı olacağını vurgulayan yetkililer “Fındıkların az ve mahsullerin randımanının düşük olacağına dair içimizde bir korku var. Fakat vatandaşların ağaçlarını kontrol ettiğimizde mahsulün az da olsa bu sene fiyatların yüzleri güldüreceğine inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

ALLAH KİMSEYİ MAHSULSÜZ BIRAKMASIN

Köyün önemli geçim kaynağı niteliğini taşıyan fındıkta, mahsulün az olması nedeniyle kaygıya düşen fındıkçılara ilaç niteliğinde açıklama yapan yetkililer açıklamasının sonunda iyi dileklerini belirterek “Her şeyin Hayırlısı Allahü Teâlâ kimseyi mahsulsüz bırakmasın, Âmin.” İfadeleriyle açıklamasını noktaladı.