HAFİF RAYLI SİSTEM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, partisinin milletvekilleri, İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile basın mensuplarının karşısına çıktı. Düzenlenen kahvaltı programına Yavuz’un dışında AK Parti Sakarya Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Kenan Sofuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce katıldı. Toplantıda Hafif Raylı Sistem ile ilgili soruyu cevaplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı Garının taşınabileceğini söyledi.

UZMANLARLA ÇALIŞTIK

Yüce şu ifadelere yer verdi, “Bugüne dek yapılan çalışmaları aldık ve tekrar bir ekip oluşturarak ilgili uzmanlarla çalışmamızı yeniledik. Güzergah belirlememiz önemliydi. Otogar’dan başlıyoruz. Buradan SATSO, Etbalık, Sakar Baba Caddesi, Bosna Caddesi ve Gar’a. İkinci güzergâh. Kudüs Caddesi, İmam Hatip Okulu, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesinden Serdivan’a. Oradan da tünelle SAÜ kampüsüne çıkalım istiyoruz. Geçen hafta Tüvasaş ile yapılan toplantıda Tüvasaş Genel Müdürü önemli bir konuyu bize aktardı. Kabataş’tan Taksim’e çekmeli itmeli sistem var. Tünele girmeyin çekmeli itmeli sistem koyalım dedi. Mantıklı geldi. İstasyon nereyi yapabiliriz diye Serdivan Belediye Başkanımız ile görüştük. Birkaç yer konusunda mütalaa ettik. Çalışmalar sona yaklaştı.

NASIL ÇÖZERİZ DEDİK

100 bin öğrencimiz var ve biz bunun için üniversite ile otogarı tek hat yapmak istiyoruz. Bununla ilgili şöyle bir düşüncemiz oldu. Geçidin orada durduk kara kara düşündük. Burayı nasıl çözeriz dedik. En pratik çözüm şu oldu: istasyonu bozmayalım. 1 geçit ile istasyon arasında 250 metre var. İmar Daire Başkanlığı önünde biliyorsunuz bir istasyon var. 2.Hemzemin geçide kadar olan bölüme kadar istasyon yapalım. İstasyon ile 1.geçit arasını rekreasyon yapalım. Gerekirse o arayı yürüyen merdiven yapalım. Hemzemin geçitten kurtulmuş oluruz. Bu konuda şehrin kanaatlerini beraber projeye dökmedik. Şu an projeye dökmedik düşünme aşamasındayız.  Yüce ayrıca bir finans kuruluşu ile görüşmelerin sürdüğünü ya Yap İşlet Devret ya da kredi ile hafif raylı sistem finansmanını çözeceklerini söyledi.