PERSONELLER KATILDI
Eğitime; Orman Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Mehmet Koç, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Mümin Döngez, Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Bölge Müdür Yardımcıları Halil Karademir, Halis Belen, Personel Şube Müdürü Abdullah Yeşildal, BTİ Şube Müdürü ve Personeli, İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri ve İşletmelerde bilgi-işlemden sorumlu personel katıldı. 

ETKİN KULLANIM 
Bölge Müdürü Ziya Polat, yaptığı açılış konuşmasında “Bilgi ve İletişimin etkin kullanımı, kurumumuzun yapmış olduğu ormancılık faaliyetlerini, kamuoyuna doğru, dürüst ve güvenilir tanıtımına katkı sağlamaktadır. Teknolojinin hızla ilerlemesi, interaktif iletişimin ve sosyal medya hesaplarının hızlı  bir şekilde kullanılmasına sebep olmuştur. Sosyal medyayı şuan 3-5 yaşında bir çocuk, yaşlısı ve genci sosyal medyayı kullanmakta olup, kısa sürede çok geniş kitlelere ulaşabilmektedir. 

BAŞARILAR DİLİYORUM 
Bölge Müdürlüğüne ait sosyal medya hesaplarını kullanmak, yapmış olduğu ormancılık faaliyetlerini kamuoyuna anlatmak, vatandaşımızın gözünde, kurumuzun imajını yükseltir. Sosyal medyayı yasalara, mevzuata ve devlet memuruna yakışır bir şekilde  kullanmak gerektiğini unutmamak gerekir. Farkında olmadan yapmış olduğumuz olumsuz paylaşımlara dikkat etmeliyiz. Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından programlanan iletişim eğitiminin, önce birey olarak kendimize ve eğitime katılan tüm personelimizin çalışmalarına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.  Bu konuda, Orman Genel Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunuyor, tüm katılımcılarımıza başarılar diliyorum” dedi. 

KURUMSAL KİMLİK 
Dış İlişkiler Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Mehmet Koç’’ Orman Genel Müdürlüğümüze kurumsal kimlik kazandırmak açısından bu tür eğitimleri çok önem veriyoruz. Diğer Orman Bölge Müdürlüklerinde de uzman hocalarımızla vereceğimiz bu eğitimlerin teşkilatımıza büyük fayda sağlayacaktır. Orman - halk ilişkilerini iyileştirmek ve geliştirmek, kendi amaç ve politikalarımızı halka anlatmak, her alanda başarılı bir şekilde yürütülen ormancılık çalışmalarının kamuoyuna daha doğru ve etkin bir şekilde tanıtımına katkı sağlamak amacı ile düzenlenen eğitimin hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

TOPLANTI SALONU 
Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitimde; İletişim Pazarlama ve Markalaşma, İletişimin temelleri, iletişim stratejisi, Geleneksel medyadan Dijital medyaya, sosyal medya hesaplarının açılması-kullanılması  ve etkili iletişim kurma sanatı konuları uzman eğitimciler; Selim Cayık, Mehmet Balaban, Abdi Baktur ve Münir Arıkan tarafından katılımcılara aktarıldı.