//Esra Şenli//

Gelinlik sektörünün önde gelen firmalarından Duygular Gelinlik sorumlusu Mustafa Bahadır İçduygu, Koronavirüs aşısının 2. dozunun yapıldığını ve aşıyla Pandemi seyrinde azalma olmasını beklediklerini dile getirdi. Geçen yıl ertelenen düğün ve diğer cemiyetlerin bu yıl pandemi kurallarına uygun yapılmasını umut ettiklerini dile getiren İçduygu, “Pandemi ile birlikte piyasalar geçen yıl büyük tedirginlik yaşadı. Bazı düğünler yapıldı ama sezon erken kapandı” dedi.

KAPANMA KORKUSUYLA TARİHLER ÖNE ALINIYOR
Geçen yıl ertelenen düğünlerin bu yıl yapılmasını beklediklerini belirten İçduygu, “Çünkü Eylül’den itibaren sektörde bir durgunluk başladı. İnsanlar korktu ve düğün yapmak istemediler. Bu yıl düğünleri var. Bir de bir daha kapanma olur korkusuyla insanlar düğünlerini öne alıyorlar. Yani işler bizim için şu sıralar çok yoğun diyebilirim. Bizim beklentimiz de bu yöndeydi. Bu sene Allah nasip ederse güzel bir sezon bekliyoruz. Koronavirüs devam etmezse tabii” dedi.

"SAKARYA'NIN İLK KÖKLÜ FİRMASIYIZ"
Sakarya’da uzun yıllardır sektörde bulunduklarını belirten ve 3 nesil olarak bu işi yaptığına dikkat çeken İçduygu " Biz dışarıya göre firma gelinlik olarak 37 yıllık bir firmayız. Sakarya'nın ilk köklü firmalarından birisi hatta ilk gelinlikçiyiz de diyebilirim. Dedem sağ olsun Tacettin İçduygu, ardından babama şimdi de 3'üncü kuşak olarak ben geliyorum. Biz şimdi Çark Caddesi olsun Tarihi Uzunçarşı olsun kendi üretimimiz olduğu için dışarıya nazaran fiyatlarımız yarı yarıya diyebiliriz. Çünkü Sakarya'da çok fazla üretim olan yer yok. Şahsen zaten kendim atölyedeyim. Ben toptan bölümüne bakıyorum. Ayrıca yurtiçi olsun yurtdışı olsun toptan satışımızda vardır” diye konuştu.

"SEKTÖR 'HELEN' MODELİNE DOĞRU GİDİYOR"
Önümüzdeki sezonun gelinlik tasarımlarını da belirten İçduygu "Helen olarak nitelendirdiğimiz gelinlikler var, dar kesim olarak, prenses olarak çok değişiyor. Ama genel olarak nitelendirmek gerekirse gelinlik işi ‘helen’ modeli denilen sitile doğru ilerliyor. Biraz daha sade ve şık tercih ediliyor. Biz üretici olduğumuz için çok gelinlik kiraya vermiyoruz. Zaten üretici olduğumuzdan dolayı fiyatlarımız da uygun oluyor “dedi.

"BİZİM SATTIĞIMIZ FİYATLAR DIŞARIDA KİRAYA VERİLİYOR
İçduygu " Bizim nitelendirdiğimiz hiç bir gelin hanım başka bir gelinin giydiği gelinliği giymek istemez. Elbette ki isteyen çıkıyor. Ama zaten biz üretici olduğumuz için aynı zaman da toptancı dışardan kiraya alacağı  gelinliğin fiyatı biz de zaten satılık. O yüzden genelde satılık tercih ediliyor. Kiralandığın da ise prosedür olarak gelinliğin 5 gün sonra teslim edilmesi gerekirken bazen bir hafta ya da 10 olabiliyor biz de bu süre" İfadelerini kullandı.