Edinilen bilgilere göre, Geyve ilçesi Orhaniye Mahallesinde akraba ziyareti sonrasında korona virüs vak’a sayışında büyük artış yaşandı. Ziyaret sonucunda yaşanan vak’a artışı ve kümeleşme sebebi ile 33 kişinin yaşadığı 7 ev, 7 gün süre ile karantinaya alındığı öğrenildi.

Genel durumlarında herhangi bir sıkıntı yok
Sokakta görülen vaka artışı sebebi ile karantina kararının alındığını ve 33 vatandaşın 7 gün boyunca evlerinde kalacaklarını ifade eden Orhaniye Mahalle Muhtarı Erkan Çakmak, “Orhaniye Mahallesi Çakır Sokak’ta 7 evimiz karantinaya alınmış durumda. Yaklaşık 33 vatandaşımız 7 gün boyunca evlerinde karantinada kalacaklar. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca, sokağımızda görülen vaka artışından sebep böyle bir karar alındı.

14 KİŞİ POZİTİF ÇIKTI
Sokağımızda gereken tedbirler alındı. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı görevlileri ve Mahalle Muhtarı olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için buradayız. Genel durumlarında herhangi bir sıkıntı yok. 14 vatandaşımızda pozitif vaka görüldü. Şu an için genel durum olarak iyi diyebilirim. Sokak komşuluğundan kaynaklı olabilir, çalıştıkları yerlerden kaynaklı olabilir şuanda kesin bir şey söylemek mümkün değil” dedi.