Geyve-Karaçam ormanlarına, biyolojik mücadele kapsamında terminatör böcekler doğal yaşam ortamlarına bırakıldı.

Bölge Müdürü Ziya Polat’ın koordinesinde, Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü V. Mehmet Çalışkan, Geyve İşletme Müdürü Celalettin Kaba ve Doğançay İşletme Şefliği ekibi ile birlikte, ibreli ormanlara zarar veren çam kese böceği zararlısının yırtıcısı olan, 2000 adet Calosoma sycophanta (terminatör böcek) salınımı yapıldı.

Bölgede, ibreli ağaçlarının iğne yapraklarını yiyerek yaşamını sürdüren çam kese böcekleri, zamanla ağaçların zayıflamasına, sararmasına ve ileriki zamanlarda kurumalarına sebep oluyor.

Geyve İşletme Müdürlüğüne bağlı Doğançay İşletme Şefliği, 62 nolu bölmesi, Çkcd1 meşçere tipindeki karaçam ormanlarına, biyolojik mücadele kapsamında bırakılan terminatör böcekler, ibreli ormanlarda ekolojik dengeyi bozmadan, doğal dengeyi korumakta, bu nedenle biyolojik mücadele yöntemi olarak tercih edilmektedir.
 
Bölge müdürü arazi programının devamında, Doğantepe orman deposunda bulunan, orman zararlıları ile biyolojik mücadele kapsamında kurulan laboratuvarı gezdi. Çam kese böceği zararlısı ile biyolojik mücadele kapsamında, laboratuvar ortamında üretilen böceklerin, üretim çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Doğantepe ve Taraklı orman depolarında denetimler yapan Bölge Müdürü Ziya Polat, bir dizi talimatlarda bulunarak, yapılan başarılı faaliyetler için, Geyve Orman İşletme Müdürlüğü personeline teşekkür etti.