Başkan Kocacık yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"2020 Şubat ayı itibariyle Sakarya Erenler’de gıda bankacılığı kapsamında faaliyetlerde bulunmak, gıda bankacılığını tanıtmak, gıda bankacılığını yapan diğer kurum ve kuruluşlara bilgi birikimiyle destek olmak amacıyla faaliyete geçmiş olan Gıda Bankacılığı Derneği kuruluşundan bu yana partner derneklerimiz ile; 85 ton erzak, 9000 çocuğa oyuncak, 800 koli hijyen seti, 3000 kişiye bayram yardımı, 8500 aileye temel ihtiyaç yardımı yapmış bulunmaktayız.

bu kapsamda dağıtımda bizlere destek olan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya KIZILAY Başkanı Zahit Tiryaki ve Erenler KIZILAY Başkanı Ahmet Özgedik’e teşekkürlerimizi borç biliriz. 2020 Eylül ayı itibariyle de hayata geçirdiğimiz sosyal marketimiz ile belediyelerden, kaymakamlıktan ve müftülüklerden gelen listelere istinaden ihtiyaç sahibi ailelere tüm market, giyim ve yakacak yardımlarını ulaştırmaktayız.

2004 yılında kanun hükmünde kararname ile anayasamıza giren Gıda Bankacılığı yönetmeliği ile firmalar yaptıkları yardımları hem gelirler vergisine hem de kurumlar vergisine tabi olarak tamamını gider şeklinde gösterebilmekte ve vergisel avantaj sağlamaktadırlar. Gıda Bankacılığı olarak yaptığımız çalışmalar ile Gıda Bankacılığı'nın bilinirliğini arttırarak hem firmaların vergisel avantajlardan faydalanmasını hem de ihtiyaç sahiplerinin tüm ihtiyaçlarının azami boyutta giderilmesini sağlamaya devam ediyor olacağız.

Bu kapsamda FC Gıda firması tarafından derneğimize bağışlanan sodaları da özellikle pandemi sürecinde büyük özveri ile çalışan Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi personellerine ulaştırma kararı alarak projelerimize bir yenisini ekledik."