İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü Hemşireler Haftası nedeniyle hastanelerde görevi başında olan hemşireleri ziyaret ederek karanfil dağıttı. Hemşirelik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu dile getiren Öğütlü, insan sağlığını kendi sağlığının üstünde görerek çalışan, fedakarlık ve öz veriyle hizmet eden hemşirelerin sağlık ordusunun vaz geçilmez birer parçası olduğunu ifade etti. Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Merkez-Korucuk ve Kadın Doğum ve Çocuk kampüsleri ile Yenikent Devlet ve Toyotasa Acil Yardım hastanelerini ziyaret eden Öğütlü, son olarak Serdivan İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Aile Sağlığı Merkezindeki hemşireler ile bir araya geldi.

Yaşadığımızı süreçte, salgın hastalıkla mücadelede hemşirelerin en ön saflarda olduğunun altını çizen Öğütlü “Sağlık çalışanları olarak hepimiz insanımıza hizmet, hastalara şifaya vesile olmak için görevimizin başındayız. Bu yolda yeri geldiğinde kendi sağlığını da riske atmaktan çekinmeyen, canla başla her türlü olumsuz koşulda bile çalışmaya devam eden sağlık çalışanlarımıza, ne kadar teşekkür etsek azdır. Milletimizde bu zorlu günlerde, doktorlarımızın, hemşirelerimizin, sağlık personelimizin kıymetini biraz daha iyi anladı ve destekleriyle hepimizi motive etti. Ziyaret etme fırsatı bulduğumuz hemşirelerimizin nezdinde tüm hemşirelerimizin haftasını kutluyorum ve bizler için çok kıymetli olduklarını bir kez daha dile getiriyorum.” diye konuştu.

SAÜEAH’da düzenlenen törende ise en çok hizmet yılı olan Hemşire Tülay Gözdaş ile göreve yeni başlayan Abdulkadir Gülmez’e teşekkür belgesi verildi. Gözdaş’a belgesini İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü verirken, Gülmez’e ise belgesini SAÜEAH Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Çakar takdim etti.