Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Şube Müdürlüğü’nce Merkez ve İlçe Yurtlarında kalan yurt öğrencilerine ;

Yeşilay Sakarya Şube Başkanlığı uzmanları tarafından, Teknoloji, Kumar, Zararlı Madde Bağımlılığı konularında “Bağımlılıkla Mücadele Farkındalık Eğitimi” verilmeye başlandı. Eğitimde İnsanın beden ve ruh sağlığı üzerinde sebep olduğu yıkıcı etkilerin yanı sıra, beraberinde getirdiği toplumsal sorunlar nedeniyle, sigara, alkol, madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı çağımızın en önemli sağlık problemleri arasında yer alması konularına değinildi.

AFAD İl Müdürlüğü eğitim uzmanları tarafından “Temel Afet Bilinci Eğitimi”nde olası bir afet anında dikkat edilmesi gereken hayati noktaları ve temel kuralların anlatıldığı eğitimde öğrenciler olası afet durumlarında daha hızlı müdahale şansını arttırmaları konusunda bilinçlendirildi.

Siber suçların gerçekleşmeden önlenmesi, maddi-manevi zararın en aza indirgenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri yapılması amacıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilere “Teknoloji, Siber Güvenlik ve Kişisel Verilerin Korunması” eğitimi verildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ise ,Terör örgütlerine karşı çok yönlü sürdürülen mücadelenin etkinliğini arttırarak, bu mücadeleyi başta genç öğrenciler olmak üzere, toplumun her katmanı ile birlikte gerçekleştirmek ve mücadeleyi psikolojik yönden destekleyerek en üst seviyeye çıkarmak amacıyla, “Gençlik ve Güvenli Gelecek” konulu eğitimler verilmeye başlandı.