HER ZAMAN ŞEREF DUYDUK

Ferizli Belediyesi Sosyal Tesisinde gerçekleşen, Ferizli AK Parti İlçe Danışma Meclisi toplantısına Sakarya AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti İl yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Muhsin Zurnacı, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, İlçe Teşkilat yönetimi, Meclis Üyeleri ile partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Ferizli AK Parti İlçe Başkanı Muhsin Zurnacı, Ferizli AK Parti teşkilatının faaliyetlerini video şeklinde sundu. Toplantıda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Muhsin Zurnacı sevgi, saygı, tevazu ve görev bilincinin teşkilatta üst seviyede olduğunu, teşkilatı günün her saati açık tuttuklarını, AK Teşkilatının Ferizli ailesi olarak, Cumhurbaşkanımız, Genel başkanımız, liderimiz, mazlumların gür sesi Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, bu kutlu hareketin bir neferi olmaktan her zaman şeref duyduklarını ifade ederek, teşekkür etti.

FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ

AK Parti İlçe Başkanı Muhsin Zurnacı’nın ardından kürsüye gelen Kadın Kolları Başkanı Hüsna Koç ve Gençlik Kolları Başkanı Emrah Çetin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra kürsüye gelen Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, başta merkez cadde düzenleme projesi olmak üzere Ferizli’de yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi. Gündoğdu konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Elazığ ve Van’da afetlerde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Deprem sonrasında arada köprü olmaya çalıştık. Halkımızın yardım konusunda büyük ilgisi vardı, Allah Razı olsun. Yardımlar muhataplarına teslim edildi. Gecemizi gündüzümüze kattık, çalışıyoruz. Belediye olarak 10 ayda ciddi tasarrufa gittik. AK Parti ailesi olarak Rabbimize hamdolsun ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki bu kutlu yapıda tarih yazanlarla birlikte yol yürümeyi bizlere nasip etti.” “Benim için en önemli konulardan biriydi. Kademe birimini süratle kurduk. Araçların bakım, onarım, tamirat gibi günlük, haftalık ve aylık bakım ile ihtiyaçları artık belediyemizce gideriliyor. Yüzde 30’a varan ciddi oranda bir kazançta sağladık. Büyükşehir belediyemiz tarafından Ceylandere, Bakırlı, Akçukur, Değirmencik, Ağacık ve Osmanağa Çifliği mahallerinde, 18 km yola 20 bin 500 ton sıcak asfalt atıldı. İnşallah sıcak asfalt çalışmaları 2020 yılında da devam edecek.”

ÇÖP TOPLAMA HİZMETİ

“Çöp toplama hizmeti bugüne kadar hizmet alımı ile yapılıyordu. Belediye mülküne 3 adet çöp kamyonu kazandırdık. Buradan da ciddi bir tasarruf sağladık. Bu konuda büyük efor sarf eden Başkan Yardımcımız Hakan Demirbaş başta olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” “Seçim dönemi ve sonrası vurguladığımız konuydu… Sosyal tesislerimizi özelleştirmeyeceğiz demiştik. Ferizli Botanik Park ve Çamlık Aile Çay Bahçesi’ni daha önce belediyemiz tarafından işletmeye başladık. İstiklal Mahallemizde ki Atatürk Parkı’mızda ki çalışmalar da bitmek üzere. Az bir işi kaldı, en kısa sürede hizmete sunacağız. Orası da belediyemizce işletilecek. 3 sosyal tesisimizde de kaliteli ve güzel hizmet sunulacak.”

“MERKEZ ANA CADDE MÜJDESİ”

“Ferizli’nin kangren olmuş meselelerini çözeceğimizin sözünü seçim meydanlarında, katıldığımız toplantılarda ve buluşmalarda vermiştik. Bu meselelerden biri merkez ana caddesinin düzenlemesiydi. İnşallah Ekrem Başkanımızın talimatıyla bu çalışmayı en kısa zamanda başlatıyoruz. Kapalı Pazar yeri projemizi de hazırladık. Eski sağlık ocağının olduğu yere, 4500 metre kare olan bölgeye kapalı Pazar yerini inşa edeceğiz. Buranın imar plan değişikliği büyükşehir belediye meclisimizde kabul edildi. İnşallah kangren olan bu sorunu da çözüme kavuşturuyoruz.” "Her daim hemşerilerimizle el ele, gönül gönüle olmaya özen gösteriyoruz. İlçemiz için çok değerli projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, desteğini esirgemeyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sakarya’mızın ağabeyi Ekrem Başkan’ımıza ilçemiz adına şükranlarımı sunuyorum.” Gündoğdu’dan sonra söz alan AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, gündeme dair konulara değindi ve şunları kaydetti:

“SURİYE MESELESİ”

Suriye’de ne olduğunu herkes merak ediyor. Biz neden Suriye’deyiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında 83 milyon vatandaş olarak huzurlu, mutlu, refah ve müreffeh içinde yaşamak istiyorsak Suriye’de de aynı huzur olmak zorunda. Zira, kapı komşumuz. Eğer biz Suriye’de barışın tesisi noktasında gereken gayreti gösteremezsek, eğer biz Suriye’de yangının devam etmesine gözlerimizi kapatırsak, emin olun nihai hedef o ki o yangın Türkiye’ye sıçrayacaktır. Güney doğuda yıllarca kan döküldü, hepimiz biliyoruz. Güney doğu ve doğu teröristlerden tamamen temizlendi. Ama biz arzu ediyoruz ki kapı komşumuz Suriye’de de yaşayamasınlar. Çünkü orada yaşamaları, devamlı sınırdan taciz eylemlerinde bulunmaları demek. Bizim huzur içinde yaşamamız için o yangını söndürmemiz şart. İstiyoruz ki Suriye’de bizi tehdit eden hiçbir unsur bulunmasın. Suriye’de gerçekten bir demokratik iklim oluşsun. Biz Suriye’de gençlerimiz için, çocuklarımız için, 2071 vizyonu için mücadele veriyoruz. Mücadele vermeye de deva edeceğiz. Sayın cumhurbaşkanımız gurup toplantılarında tüm vatandaşlarımızdan Suriye sürecinde desteklerini ve dualarını istedi.

“FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI”

FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmasına da değinen Atabek, Sayın Kılıçdaroğlu’nun göreve nasıl ve hangi kumpasla geldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Kaset kumpasından sorumlu savcının FETÖ’den tutuklandığını ve FETÖ’den yakalanınca Sayın Kılıçdaroğlu’nun nasıl kıyameti kopardığını da biliyoruz. CHP’li vekillerin zaman gazetesi önünde ağladığı günleri biliyoruz. Bankanın önünde yattığı günleri biliyoruz. 15 Temmuz ve 17-25 Aralıktan sonra CHP, FETÖ ile ilgili duruşu hiçbir zaman net olmayan bir partiydi. TBMM Genel Kurulu'nda HDP’li Milletvekili, terör örgütü PKK'yı 'silahlı Kürt muhalefeti' olarak tanımladı, büyük bir gafa imza attı. Tüm meclis bunun üzerine ayağa kalktı. Herkes orada bir söylemle tepkisini ortaya koyarken, CHP ancak şunu söyleyebildi: “Söyledikleri gerçekten çok yanlış, ama hepsi aynı düşünmüyor olabilir”. Dolayısıyla biz FETÖ’nün siyasi ayağının neresi olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu kadar kaostan ve içeriden, dışarıdan sarılıp kuşatıldıktan sonra biz hala nasıl dimdik ayaktayız. Çünkü bizim gerçekten yüreği sağlam, imanı sağlam, hiç kimseden korkmayan, cesur mert bir Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız var. Böyle bir lider 100 yılda bir gelir.

“2020 SAĞLIKTA SIÇRAMA YILI OLACAK”

2020 Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararı’nda yatırım programına alınan “Sakarya Şehir Hastanesi” projesine 174 milyon 747 bin lira ödenek ayrıldığını vurgulayan AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, “Bu karar şehir olarak hemşerilerimizi ve bizleri çok mutlu etti” dedi. Katıldığımız çeşitli toplantılarda, programlarda ve buluşmalarda ifade ettiğimiz bir sözümüz vardı. ‘2020 Sakarya’mız için sağlık alanında sıçrama yılı olacaktır’ diye. Allah’a hamdolsun ki bu ödenek kararıyla birlikte söylemlerimiz tescillenmiş oldu. Sakarya Şehir Hastanesi‘nin geçtiğimiz yıl proje ihalesi yapılmış ve ödenek kararıyla birlikte bu yılda projeye somut bir şekilde başlanmış olunacak. İnşallah önümüzdeki aylarda ilk kazmayı vurarak projemizin temelini atacağız. Kararın alınmasında Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sağlık Bakanımıza, Genel Başkan Yardımcımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, bu önemli yatırım kararının Sakarya’mıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İl Başkanı Tever, “AK Partimizin gelecek vizyonuna yakışır bir şekilde çalışmalarını sürdüren, emek sarf eden tüm Ferizli’li kardeşlerime teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Durmak yok, yola devam” diyerek sözlerini tamamladı.