‘’GELİR KAYBINI ÖNLEYİCİ SİGORTA MODELİ’’
Firma sistemden ve modülden kaynaklanabilecek her türlü üretim kayıplarını önceden bertaraf edecek mühendislik tasarım ve uygulama becerisine sahip olduklarını belirtti. Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk olarak ‘’Gelir Kaybını Önleyici Sigorta Modelini’’ getiren firma olduklarının da altını çiziyor. Proje Finans yapısı içerisinde yer alan projelerinin 10 sene boyunca değiştirilemez olmak üzere; modül gelir kayıplarına karşı 10 Milyon Euro’ya kadar sigorta kapsamı içerisinde olacağını ifade etti.

‘’HAVANIN AYDINLIK OLMASI YETERLİ’’
GES projelerinin avantajlarından bahseden firma Talamus Dünya Enerji Sistemleri A.Ş’nin sunduğu anahtar teslim çözümlerde, güneş enerji santrali kurulum sahasına özel olarak tasarlandığını, kurulduğunu ve çalışır bir durumda teslim edildiğini belirtti. Firma aynı zamanda bakım ve işletim hizmeti de verdiğinin altını çizidi. Güneş Enerji Santrali'nin çalışması için güneş dışında hiçbir hammaddeye ihtiyaç duyulmadığını sadece havanın aydınlık olmasının yeterli olduğunu vurguladı.

‘’MESKENLERDE 10 KW İŞLETMEKERDE 5MW’’
Firma Mahsuplaşma ile ihtiyaç fazlası olarak üretilen elektriğin, ay içerisinde üretimin az ihtiyacın fazla olduğu bir anda değerlendirilebileceğini ifade etti. Bir nevi şebekenin, kullanıcılar için aylık kullanılabilir bir bataryaya dönüşeceğini belirtti. Meskenlerde 10 kW’a kadar işletmelerde ise 5 MW’a kadar tesis kurulumunun yapılmasının mümkün olduğunun altını çizdi.