Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Başkanı Hüsnü Gürpınar, TV264'de dün gece yayınlanan 'Gazeteciler Soruyor' programında Sakarya'da deprem yorgunu binalara dikkat çekerken çarpıcı uyarılarda bulundu.

İMO Başkanı Hüsnü Gürpınar, İzmir depremi sonrasında ülke genelinde başlatılan deprem yorgunu binalarla ilgili çalışmayla ilgili bilgi verirken, Sakarya'da 17 Ağustos depreminden etkilenen, eski deprem yönetmeliğine göre yapılan 23 bin bağımsız konuta dikkat çekti.

Gürpınar, Sakarya'da olası 7 büyüklüğündeki bir depremde bu binaların 3'de birinin yani yaklaşık 7 bininin yıkılacağı söyledi. 

Gürpınar; 'Bu durumda da 17 Ağustos'u ararız. Ölü sayısı 17 Ağustos'un kat ve kat üzerine çıkar. 1999'da depremle karşılaşan binaların neredeyse tamamı daha önce büyük bir depreme mağruz kalmamış diri binalardı. Şimdi ise elimizde binlerce deprem yorgunu bina var. 23 bin binanın neredeyse yarısında elle tutulur bir güçlendirme yapıldığını söylemek çok zor. Bu binaların bir çoğu ikinci bir depremi kaldıramaz' dedi.

17 Ağustos depreminde ilimizde resmi kayıtlara göre yaklaşık 5 bin kişi yaşamını yitirmişti