// Nurettin Eryılmaz //

Haziran ayı Olağanüstü Toplantısı’nın 61. maddesi olarak “Sakarya Büyükşehir Belediyesi  Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın yapılması planlanan ‘Hafif Raylı ve Raylı Sistem Hatları’ kapsamında kullanılacak araçların, projelendirilmesi, alımı, modernizasyonu, işletme esnasında oluşabilecek tüm periyodik bakımları ve tamirat işleri için eski adı Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) olan TÜRASAŞ ile işbirliği çerçevesinde protokol yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Encümenine yetki verilmesi” gündeme geldi.

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Başkan Ekrem Yüce, “Hafif Raylı ve Raylı Sistem Hatları ile ilgili sürekli gündeme geliyor. Biz de bir firmayla anlaştık. Hafif Raylı ve Raylı Sistem Hatları ile ilgili bir fizibilite çalışması yapılacak. Adapazarı ile Yenikent arasında, Adapazarı ile Sakarya Üniversitesi arasında işleyiş nasıl olacak! Üniversite veya Yenikent bölgesinde eğim olduğu için tüneller mi açılacak! Tünelle bu bölgelere girimse yürüyen merdivenler mi, yoksa asansör mü kullanılacak! Bütün bunların fizibilitesi yapılacak” dedi. 

Yapılacak işin ekonomi boyutuna da dikkat çeken Yüce, olayın teknik boyutunda TÜRASAŞ ile çalışmayı planladıklarını anımsattı. Yüce, “TÜRASAŞ ile de protokol imzalayıp, bu konuda beraber çalışma yapmayı planlıyoruz. Yani Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak TÜRASAŞ ile paydaş olarak ‘Hafif Raylı ve Raylı Sistem Hatları’ konusunda çalışacağız. Bugün onaylayacağımız madde budur” diye konuştu.

Nostaljik Tramvay ile ilgili planlamanın bunların dışında yapıldığını da anımsatan Başkan Yüce, Koronavirüs nedeniyle Nostaljik Tramvayı bir süre askıya aldıklarını anımsattı. Yüce, “Yeni Camili ile Millet Bahçesi arasındaki Nostalji Tramvayı şimdilik bekliyor” dedi.