Genel Kurul’da güven tazeleyen Hakan Candemir yaptığı konuşmada, “En iyi en hassas şekilde davranarak, kalbimiz temiz biçimde bu hizmetleri sizlere sunmaya çalıştık. Desteklerinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim. Yeni dönemde sizlere en iyi hizmetleri vermeye çalışacağım” diye konuştu. 

Divan Başkanlığını Adana Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Kahya’nın  yaptığı Genel Kurul’da 2019 ve 2020 yıllarına ait yönetim ve denetim kurulları faaliyet raporları ve bilanço, gelir, gider tabloları okundu, oy birliği ile kabul edildi.  

GİRDİ FİYATLARI İLE BAŞA ÇIKAMADIK

Faaliyet raporunda damızlık hayvanların ırk ıslahı, suni tohumlama çalışmaları, damızlık pazarlama, süt pazarlama, küpeleme, gentürk sperma dağıtımı konularında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Süte iyi fiyat verilmesi, 1 kg sütün, 1, 5 kg süt yemi alabilmesi için her platformda  mücadele edildiğinin belirtildiği faaliyet raporunda yem fiyatlarının yükselmesinden dolayı ‘Girdi fiyatları ile başa çıkamadık ifadesinde bulunuldu. 

ALINAN KARARLAR

Genel Kurul üyeleri, yönetim kuruluna alım, satım ve kiralama işlemleri, süt tankı alımı  konularında yetki verdi. Üye giriş aidatı, üyelere yapılacak yardım miktarları ve ödeme şekilleri belirlendi. 

Kongre’ye Adana Birlik Başkanı Yaşar Kahya, Hatay Birlik Başkanı Lütfi Dana Haliloğlu, Kaynarca Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çakar, Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, Kaynarca Şoförler ve Otomobilciler Odası Bakanı Tuncay Göktaş, Süt Birliği Başkanı Mahir Tınmaz, HAYKOOP Başkanı Recep Pulat, APEK Başkanı Sabahattin Kabasakal, Yağlı Tohumlar Koop. Başkanı Sezai Uzan, köy muhtarları ve Birlik üyeleri katıldı.